x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

עוקץ הדבורה - שמרים

 

בצק שמרים תחתית (תבנית קפיצית מס'  28)

 300 גרם קמח

100  גרם חמאה

40  גרם סוכר

15  גרם שמרית

1  ביצה

1/2  כוס חלב + פושר

 גרד מחצי לימון

 כף תמצית וניל

 

קרם פטיסייר

2.5  כוסות חלב

1  כפית תמצית וניל

שקיות סוכר וניל

4  חלמונים

3/4  כוס סוכר

3  כפות קורנפלור

חצי מיכל שמנת מתוקה קרה

 

ציפוי שקדים:

 1/2 מיכל שמנת מתוקה

 100 גרם סוכר  (1/2 כוס בערך)

50  גרם דבש (2 כפות בערך)

50  גרם חמאה

200  גרם שבבי שקדים מולבנים

 

אופן הכנת הבצק:

ללוש את כל חומרי הבצק היטב, לכסות בניילון להתפחה, לאחר מכן לרדד על משטח מקומח עלה עגול כגודל התבנית,

לחתוך עיגול נייר פרגמנט המתאים לגודל התבנית, ולהניח על תחתית התבנית, להניח עליו את הבצק.להניח להתפחה נוספת.

 

אופן הכנת הקרם פטיסייר:

 בקערה לשים כוס וחצי חלב, סוכר, סוכר וניל ותמצית וניל, להביא לרתיחה, בקערה נפרדת לשים, כוס חלב, חלמונים וקורנפלור לערבב היטב.

ולהוסיף לחלב הרותח, לערבב עד שהתערובת מתחילה לבעבע לצנן.

להקציף את השמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב, להוסיף את הקרם פטיסייר כשהוא קר ולערבב בקערת המיקסר במהירות איטית עד לקבלת קרם חלק

ללא גושים, להניח במקרר לפחות לשעה לפני המריחה.

 

אופן הכנת הציפוי:. להכניס לקערה את הדבש, סוכר, שמנת מתוקה וחמאה, להביא לרתיחה לתת לבעבע עד לצמצום מעט מהנוזלים

להוסיף את השקדים לערבב היטב ולצנן מעט

 

אופן הרכבת העוגה:

1. למרוח את ציפוי השקדים עם כף פלטה היטב על כל משטח הבצק ולהניח להתפחה נוספת.

2. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות עד לקבלת צבע צהוב חום.

3. להוציא את התבנית מהתנור, להעביר סכין בזהירות בדפנות לשחרר את העוגה מהתבנית, לחתוך בסכין מסור משונן (של לחם למשל) את העוגה ל-2,

    להניח צלחת גדולה על הציפוי שקדים להחזיק את כל העוגה ולהפוך להשאיר את החלק המצופה בצלחת .

4. למרוח את הקרם על החלק התחתון של העוגה (החלק הלא מצופה בשקדים),  לחתוך ל-4 משולשים את החלק המצופה ולהדביק בזהירות על הקרם.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם