x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 



קרוקונים-
lecrocon

  

מצרכים:

4 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

2 שקיות אבקת אפיה

200 גרם שקדים קלויים קלות וחצויים או שבורים (2 כוסות+)

2 כוסות פחות רבע סוכר

3 שקיות סוכר וניל

4 ביצים

 

אופן ההכנה:

 

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים (לבן) היטב עם הסוכר והוניל עד לקצף קשה,

בקערה נפרדת להכניס את כל שאר החומרים כולל החלמונים ובתנועות עטיפה להוסיף את החלבונים המוקצפים להבליע היטב,

להשאיר כשעה לפחות בקערה שהעיסה תתקשה מעט (העיסה דביקה ולא ניתן לעבוד איתה מיד)

(בשום אופן לא להוסיף קמח).

 

לאחר כשעה למרוח תבנית אפיה בשמן ולמרוח גם את הידיים וליצור 3 לחמים צרים וגבוהים לכל אורך התבנית,

לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה יפה, (לא להשחים מדי) להוציא מהתנור, לקרר.

 

לפרוס לפרוסות בעובי '2 ס"מ  בערך עם סכין משוננת לחיתוך לחם. להניח בתבנית כשפני העוגיות כלפי מעלה,

להכניס לתנור לשעה וחצי על חום נמוך ביותר כ-140 מעלות. עד להזהבה קלה וייבוש טוטלי. הם הופכים לקרנצ'ים,

(רצוי להשאיר בתנור לכל הלילה לאחר הכיבוי)

 

לאחר מכן לאחסן בקופסה סגורה.

 

                                       

בהצלחה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם