סלט עלים, כרוב אדום ובטטה מקורמלת
חומרים: 1/4 כרוב סגול 4 יח' בצל ירוק או צרור עירית חתוף קצוץ 1 פלפל צ'לי אדום 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים / או בוטנים קלויים ומטוגנים קלות ללא הקליפה 2 כוסות עלי רוקט, או בייבי, או תרד 2 בטטות 1 כף סילן 2 כפות שמן זית מלח פלפל
רוטב בסיסי: 2 כפות רוטב סויה 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות סילאן 2 כפות שמן זית 1 כף חומץ בלסמי מיץ מחצי לימון 1 כף חרדל מלח פלפל
אופן ההכנה: 1. לקלף ולפרוס את הבטטות לקוביות קטנות.
2. מזלפים עליהם: מלח, פלפל,שמן זית וסילן, לערבב היטב לאפות בתנור בחום 200 מעלות כ-15 דקות.
3. פורסים את הכרוב לרצועות ואת הבצל והצ'לי לטבעות ומוסיפים לעלים
4. לשקשק בצנצנת קטנה את כל מרכיבי הרוטב מתבלים ומערבבים. מוסיפים את הבטטות המקורמלות. להניח בקערה לפזר את הקשיו/או הבוטנים.
בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן
|