x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

http://lioraskitchen.koral.co.il/IOS/Users/lioraskitchen.koral.co.il/NewsNetIcons/9623055092.jpg

 

תבית (חמין עירקי)

 

למלית:

1 עוף במשקל קילו וחצי עד 2 ק"ג

חלקי עוף פנימיים (קורקבנים, לבבות, כבדים)

3 כפות שמן

1 בצל בינוני קצוץ דק

1/4 כוס אורז שטוף ומסונן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

1/2 כפית פלפל לבן

1/4 כפית קינמון

כפית נענע מיובשת טחונה

1 כפית הל

1 ביצה טרופה

1 כף רסק עגבניות: או עגבנייה בשלה מגוררת גס

 

לחמין:

1 כוס אורז

3 כפות שמן

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף רסק עגבניות

3 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות

2 קישואים, חתוכים לקוביות גדולות

2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות גדולות

5-6 כוסות מים

ביצים קשות כמספר הסועדים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

1.     מנקים היטב את העוף, תופרים את פתח הצוואר ומשאירים את פתח הבטן פתוח.

 

2.     הכנת המלית: חותכים את כל החלקים הפנימיים לקוביות קטנות, מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל.

מוסיפים את האורז וחלקי העוף, ומתבלים במלח, פלפל אנגלי, פלפל לבן, קינמון, נענע והל. בוחשים היטב

מסירים מן האש ומצננים מעט. מוסיפים את הביצה ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.

3.     ממלאים את העוף במלית ותופרים את הפתח.

 

4.     הכנת החמין: יום לפני ההכנה שורים את האורז במים למשך לילה ומסננים ושוטפים היטב.

 

5. מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל והעוף הממולא ומטגנים דקות אחדות.

מוסיפים את המלח, הפלפל, רסק העגבניות, הגזר, הקישואים ותפוחי האדמה.

בוחשים היטב ומוסיפים את האורז. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הביצים. מנמיכים את הלהבה ככל האפשר ומבשלים במשך הלילה.

בודקים מפעם לפעם את הנוזלים, ומוסיפים מעט מים אם צריך, מגישים חם.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם