ממתק בוטנים בקרמל סוכר
חומרים
2 כוסות בוטנים קלויים וקלופים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
להמיס בכלי את הסוכר עד לקבלת נוזל מימי (להשתדל לא לשרוף את הסוכר שלא ייכרך ויתקבל טעם מר(.
להוסיף את הבוטנים ולערבב כ-5 דקות כשהאש מונמכת עד שכל הבוטנים יצופו בקרמל.
להעביר את העיסה החמה למשטח משומן ולנסות ליישר את הקצוות ככל האפשר לקבלת עיגול או מלבן אחיד.
יש להרטיב את הידיים במים כל הזמן על-מנת שתוכלו לגעת בעיסה
שהיא רותחת, לקחת סכין גדולה רצוי משוננת להניח על העיסה לדפוק עם פטיש שניצלים או מערוך,
בתחילה ליישר מעט את השוליים, לאחר מכן ליצור רצועות ולאחר מכן מעוינים.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|