x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 


 

   

                               

       

 הדגמת הכנת עלי הסיגר שהעלית ליוטיוב (

http://www.youtube.com/user/lioragolan53#p/a/u/0/Ww7ipo4n6Xc

 

קורנה צבעוני (קונוסים(

הערה: את הקורנה רצוי מאוד להכין מעלי סיגר ביתיים.

 

אני במקרה מכינה עלים לסיגרים בעצמי ולכן יש לי אפשרות להכניס לעיסה צבעי מאכל,

במידה ואתם קונים מנשים שמתמחות בהכנת העלים, לבקש מהן להכניס צבע לעיסה.

 

לא מומלץ להכין קורנה מעלים תעשיתיים שמוכרים בבתי מאפה, משום שהם עבים ומאבדים את הקרנצ'יות לאחר מספר שעות אלה אם אוכלים אותם באותו יום.

 

 אופן ההכנה:

להכין נקניקים עבים מעט ממרציפן ביתי, (ראה מתכון להכנת מרציפן) לקחת עלה סיגר לשים בקצה באלכסון נקניק מרציפן ולקפל לשניים,

לגלגל באלכסון את הקונוס כמו טילון, לפני שמגיעים לסוף  מדביקים (בדבק שמכינים ממעט קמח ומים סמיך).

 נוצר פרח למעלה ושפיץ למטה, לכסות בפיסת עלה מהחלק העליון של הפרח את המרציפן הבולט על מנת שהמרציפן לא ישחים בטיגון

 

 אופן הטיגון (טיפים)

להכניס לשמן עמוק וחם מספיק (בשום אופן לא רותח) על אש נמוכה כ-5 דקות לפחות, מחזיקים את השפיץ למס' שניות עד שהפרח מתייצב בשמן ואז משחררים.

 

רצוי כ-8 קונוסים בכל פעם, זה מווסת את חום השמן, להפוך בעדינות (להשתדל שלא ישחימו בפרט אם הולכים על קונוסים צבעוניים על-מנת  שהצבע יישאר).

לשחק עם החום של השמן אם התקרר מידי להגביה לחצי דקה ולהנמיך שוב.

 

להעביר למסננת כשהחלק של הפרח כלפי מטה על-מנת שכול השמן שהתרכז שם בטיגון יטפטף, לאחר מכן להעביר לקערה מלאה במגבות נייר בין שכבה לשכבה, לכסות את הקערה לאחר שהקונוסים התקררו ולטבול את העוגיות בדבש רק למחרת.

 

ראה מתכון לדבש ביתי.

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם