עוגת סולת(תבנית מלבנית בינונית)
2 כוסות סולת
3/4 כוס קוקוס
1/2 כוס קמח
4 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1/2 שקית אבקת אפיה
מעט שקדים לא קלויים
קליפת מגורדת מחצי תפוז (לא חובה)
חומרים לסירופ:
1.5 כוסות סוכר
3.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק יחד, לתת לנוח כ-5 דקות שהעיסה תתקשה מעט,
לשמן את התבנית לשטח בה את הבצק לסמן בסכין מרובעים או מעויינים
לנעוץ שקד במרכז כל ריבוע/מעוין, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
כ-20 דקות בערך או עד שמתקבל צבע חום בהיר.
להוציא מהתנור לאחר כ-10 דקות לצקת את הסירופ.
אופן הכנת הסירופ:
להביא לרתיחה את הסוכר והמים לבשל על אש קטנה כ-20 דקות בערך.
לצקת על העוגה כשהוא פושר מעט.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|