x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

פסטל תפוחי אדמה עם מילוי בשר (13-15 יח') 

 

   View Full Size Image    View Full Size Image

    View Full Size Image View Full Size Image View Full Size Image

 View Full Size ImageView Full Size ImageView Full Size Image

חומרים:

קילו תפוחי אדמה (רצוי מסוג דזירה עם קליפה אדומה)

כפית שטוחה פלפל לבן

כפית מלח

כפית מרק עוף

1 ביצה (לא הכרחי תלוי ביובש תפוח האדמה)

 

חומרים למילוי בשר:  (כמות המילוי מספיקה ל-3 פעמים הכנה - יש להקפיא את השאר) או להכין כמות קטנה יותר. 

1/2 קילו בשר טחון

1 בצל גדול חתוך ל-4

צרור פטרוזיליה

2-3 עלה דפנה

רבע כוס שמן

רבע כוס חומץ

פלפל לפי הטעם

מלח לפי הטעם

לגרד טיפה אגוז מוסקט

 

ציפוי:

כוס קמח (בפסח פירורי מצה), 2

 ביצים טרופות.

שמן עמוק לטיגון

 סיר בינוני עמוק.

 

אופן הכנת תפוחי האדמה:

לקלף את תפוחי האדמה לחתוך ל-4, למלא סיר מים עד לגובה תפוחי האדמה, לבשל עם מכסה כ-5 דקות, לנעוץ סכין אם התבשל לכבות את האש.

(רצוי לא לבשל מדי את תפוחי האדמה, ככל שהם סופגים יותר נוזלים הם עלולים להתפרק בטיגון, לכן לנעוץ סכין אם רך טיפה זה מספיק).

 

לסנן את המים להחזיר לסיר את תפוחי האדמה, למעוך היטב עם מועך (גם אם יש חתיכות לא מבושלות מספיק זה בסדר עדיף על פני תפוח אדמה מבושלים מדי .

להוסיף תבלינים ולערבב היטב, לחלק לכדורים בגודל לחמנייה קטנה עגולה, לייצור גומה באמצע להכניס קציצה לסגור היטב מכל הצדדים

רצוי שהבשר לא יבלוט כלל החוצה,  למרוח את הידיים בשמן ולעצב כל פסטלה לטבול היטב בקמח, ולאחר מכן בביצה טרופה.

 

לחמם את השמן שיהיה רותח (לא להנמיך את האש כל זמן הטיגון) ולטגן 3-4 לביבות בכל פעם משני הצדדים,  להניח על נייר סופג.

 

אופן הכנת מילוי הבשר:

בסיר לשים כ-3 כוסות מים , להוסיף את הפטרוזליה, עלי הדפנה והבצל להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.

 

להכין 3 כדורים מהבשר הטחון ולהוסיף למים שרתחו, לכסות ולבשל כ-20 דקות בערך, להסיר את המכסה ולבשל על אש גבוהה עד לספיגת הנוזלים, תוך כדי להוסיף את השמן חומץ והתבלינים.

 

עם מזלג למעוך כל הזמן עד לקבלת תערובת ללא נוזלים, (לזרוק את עלי הדפנה). לאחר שהתערובת התקררה להכניס למעבד מזון

ללחוץ בפולסים מס' לחיצות לקבלת מחית לא גרגרית, לקרר שעתיים מינימום במקרר אך רצוי כל הלילה אם זה לא לחוץ, ליצור כדורים קטנים בגודל מסטיק עגול.

 

הערה:  מתאים מאוד לפסח.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן     


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם