x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

         

 

 

http://www.youtube.com/user/lioragolan53#p/a/u/0/Ww7ipo4n6Xc

                     

  

קישור לסירטון להכנת עלים לסיגרים שהעליתי ליוטיוב

  

עלים לסיגרים (בריק)

 

חומרים:

1קילו קמח (מומלץ  של חב' שם שהנייר שלו בצבע כחול כהה ולבן) ראה  תמונה

כוסות מים  (תלוי בסוג הקמח והספיגה של כל סוג) לסוג קמח שלי זו הכמות

כף מלח

 

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים במיקסר ועם ה-K  ללישת בצק לעבד כ-5 דקות, להכניס את הקערה לשקית ניילון לקשור היטב

 ולתת למנוחה של מס' שעות אם אתם לא לחוצים אז רצוי גם ללילה.

 

למחרת להוציא כ-1/2 שעה לפני העבודה לחימום קל בחוץ, ללוש ביד היטב  אפשר להוסיף מעט מים בכף היד.

כמו-כן, (רצוי לחלק את העיסה ל-4 קערות נפרדות), לעבוד עם כול קערה בנפרד, ברגע שהבצק התחמם ולא מאפשר לעבוד איתו

להכניס את הקערה למקרר ולעבור לשנייה,  בקיצור להחליף בין הקערות כול הזמן.

 

לקחת כלי כבד  רצוי מנחושת לשמן טיפה עם נייר סופג ולאחר

מכן לנגב היטב את השמן, עם הכלי עובדים כשהוא הפוך על האש

לדאוג לשמן מידי פעם את חלקם העליון של הדפנות כי משם מתחיל הקילוף של העלה.

 

אופן הכנת העלים:

לקחת חתיכת בצק ביד וכאילו מורחים על הכלי מתחילים מלמעלה בצדדים ולאחר מכן למטה עד שמכסים את כל קוטר הכלי, בציפורניים מקלפים את השוליים ובזהירות שולפים את העלה, יש לשחק עם האש כול הזמן להגביה ולהנמיך לפי הצורך.

מה שחשוב זה לא לעשות הפסקה ארוכה בין עלה לעלה ויסות החום הוא המפתח להצלחת העלים.

 

מניחים בצלחת אחד על השני, בגמר הכנת כל העלים לוקחים מגבת מטבח מרטיבים אותה מעט שתהיה לחה ומכסים את העלים לריכוך.

 

אם רוצים להקפיא פשוט עוטפים את העלים במגבת מטבח מכניסים לתוך שקית ניילון ומקפיאים, נשמר מצוין.

 

הערה:עלים אלו דורשים הרבה סבלנות כדאי לנסות כל הזמן לא להתייאש בסוף תופסים את העיקרון.

 

נ.ב. אם רוצים עלים צבעוניים מוסיפים מס' טיפות צבע מאכל לעיסה.

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

  


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם