x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

פסטייה מרוקאית (כ-8 פסטיות אישיות)


חומרים:
16 עלי סיגר (וורקה)
2 כרעיים שלמים של עוף
חופן צימוקים שטופים
חופן שקדים 
מעט קינמון (לפי הטעם)
3 בצלים גדולים (קצוצים ומטוגנים עד להזהבה)
גרד מאגוז מוסקט (מעט מאוד הוא מאוד דומיננטי)
מלח
פלפל
כף עד 2 סוכר (לפי הטעם שלכם)
צרור כוסברה קצוצה (לאוהבי הכוסברה)
דבק סמיך: העשוי ממעט קמח ומים

אופן ההכנה:

1.  לבשל את הכרעיים עד שהם נפרדים בקלות מהעצמות.
     לקרר ולחתוך לחוטים.

2.   לטגן את הבצל עד לקבלת צבע זהוב.

3.   לשים את השקדים בקערה, להוסיף מים רותחים לאחר
      שהמים התקררו, לרוקן את המים ולחזור שוב על אותה
      פעולה. פעולה כפולה זו מקלה מאוד את הקילוף.
      לטגן מעט בשמן עד להזהבה ולקצוץ גס.

4.   לערבב הכל יחד להוסיף צימוקים ותבלינים.
 
5.  לקחת 2 עלי סיגר צמודים, להניח בקצה העליון מילוי,
     (להשאיר שוליים ריקים) לקפל את הקצוות משני הצדדים על
     המילוי ולגלגל למרוח בקצה התחתון דבק.

6.  לחמם שמן עמוק ולטגן עד להשחמה.
      
      הערה: לפני ההגשה מפזרים קינמון ואבקת סוכר בצורת
      שתי  וערב. (לא מוכרחים).
      
אפשרות שנייה: להכין פסטייה אפוייה בתנור עם עלי פילו:

לקחת 4 עלים, למרוח במברשת שמן על כל עלה לפני שמניחים עליו את העלה השני, להניח מילוי, ושוב מעל 4 עלים מרוחים.

לחתוך למנות אישיות ולאפות בתבנית שקעים. אפשרות שנייה, להכין על תבנית שלמה. למרוח עם ביצה טרופה ולפזר שומשום.

להכניס לתנור שחומם מראש לאפות עד להזהבה ב-180 מעלות.

בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן   









lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם