x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 



 

פריקסה טוניסאי

     

בצק:

1 קילו קמח

30 גרם שמרים (50 גרם בחורף)

3.5  כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן

כף מלח

כפית סוכר

1  ביצה

1/2  בקבוק שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

 ללוש את חומרי הבצק יחד ולעבד מס' דקות, לכסות להתפחה .

לאחר התפיחה ללוש שוב לתת לתפוח פעם שנייה.

 

לאחר מכן ליצור כ-20 כדורים בערך, להכין  לחמניות מאורכות מעט, 
להניח באלכסון על ריבועי נייר אפייה משומנים.
 לתת לתפוח שוב, לאחר התפיחה ליצור חתך לא עמוק עם סכין לאורך כל לחמנייה (וזה בכדי למנוע התהפכות הפריקסה בשמן), לטגן בשמן חם (לא רותח) על הלהבה הבינונית , להפוך את הפריקסה עד לקבלת גוון חום יפה. להניח על נייר סופג.

 אני מגלגלת כל לחמניה בנפרד בנייר סופג.


מילוי תוספות
:


סלט תפוחי אדמה אופן ההכנה:

4 תפוחי אדמה גדולים  שלוקים מצוננים וחתוכים למרובעים, פטרוזיליה קצוצה,בצל קצוץ, שמן, לימון, מלח, פלפל, לערבב הכול יחד.

 

אריסה חריפה/מתוקה לפי הטעם, או מטבוחה (טונה מסוננת משמן, זיתים, ביצים קשות חתוכות לרבעים.

 

אופן מילוי הלחמניות: למרוח אריסה, מעל סלט תפוחי אדמה, מעל טונה, ביצה קשה וזיתים.

 

הטוניסאים מוסיפים סלט דלעת/גזר (ט'רצ'ה)  לבשל דלעת או גזר, למעוך במזלג, להוסיף אריסה חריפה, כמון, לימון, שום כתוש, מלח ושמן. אפשר גם חתיכות לימון כבוש למי שאוהב

 



lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם