ריבת חבושים
חומרים:
4 חבושים גדולים קלופים
3 כוסות מים +
20 יח' ציפורן שלימות
3-4 מקלות קינמון
3 כוסות סוכר
2 לימונים גדולים
אופן ההכנה:
לחתוך כול חבוש ל-8 פלחים או יותר לפי בחירתכם, לנקות היטב את הליבה הקשה מבפנים, להעביר לקערה עם מים ומיץ מלימון טרי אחד להשריה של שעה אחת לפחות.
לסנן את המים ולשטוף את החבושים, להעביר לסיר בישול, להוסיף את הקינמון והציפורן ולכסות את החבושים במים, לבשל על אש גבוהה כ-3/4 שעה בערך עם מכסה על מנת לרכך את החבושים.
להסיר את המכסה ולבשל עד לספיגת הנוזלים, להוסיף את הסוכר ומיץ מהלימון השני, להמשיך לבשל בערך עוד כשעה על אש נמוכה, מדי פעם לערבב קלות, לבשל עד לקבלת צבע קרמל.
לאכסן בצנצנת, אפשר במקרר.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|