x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

פחזניות עם מילוי קורקבנים ופטריות

 

 

 

חומרים לבצק: 

3 כוסות מים                                

1/2 כפית מלח

1 מרגרינה בלי מלח

3 כוסות קמח

6 ביצים

 

אופן ההכנה:  

להביא לרתיחה את המים והמלח, להוסיף את המרגרינה עד שתימס, להוסיף את הקמח ולערבב היטב שלא יישארו גושים, לכבות את האש ולקרר את העיסה היטב. להוסיף ביצה אחת ללוש היטב עד שתיבלע בבצק, לחזור על אותה פעולה עד גמר הביצים.

 

להכניס את העיסה לשק זילוף ולזלף צורות תלוליות גדולות על תבנית משומנת או על נייר פרגמנט במרווחים מסוימים  (אם אין שק זילוף אפשר עם 2 כפות).

 

להכניס לתנור שחומם מראש 5 דקות על  חום גבוהה ולהוריד לחום של 175  מעלות, לאפות עד שהפחזניות מקבלות צבע יפה וכשמזיזים את התבנית הפחזניות משוחררות  מהתבנית, אחרת הם יצנחו לאחר הוצאתם מהתנור.

  

מילוי בשר:

1/2 קילו קורקבנים של עוף

2 בצלים גדולים קצוצים

1 קופסת פטריות חתוכות

1/4 כוס שמן לטיגון הבצל

כפית מרק עוף

כפית מרק אבקת בצל

כפית מרק פטריות,

טיפה מלח אם צריך (לטעום לפני)

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

להרתיח את הקורקבנים במים כ-10 דקות ולזרוק את המים, לשטוף עם מים היטב להוצאת המליחות, להעביר לסיר לחץ או סיר עם מכסה אוטם, לבשל עד שיתרככו היטב, לקרר לחתוך קצוץ על קרש חיתוך.

 

לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת צבע חום בהיר, להוסיף את הפטריות ולטגן כ-10 דקות נוספות, להוסיף את הקורקבנים עם המים שבהם בושלו, להוסיף את התבלינים ולבשל כ-20 דקות שהרוטב יהיה סמיך.

אם יוצא מלוח אפשר להוסיף מעט סוכר זה שובר את המליחות.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם