x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 


קלתשה - עוגיות עירקיות

חומרים: ל-64 יחידות

1  קילו קמח

1  מרגרינה רכה ללא מלח

50  גרם שמרים טריים

2  ביצים

3/4  כוס שמן

1  כוס סוכר

2  כוסות מים פושרים

 כפית מלח

 

מילוי:

2 חלבונים

4 כוסות אגוזי מלך קצוצים

1 כוס צימוקים קטנים ללא חרצנים

1 כוס קוקוס

1 כוס סוכר

כף חוויאג'

כף הל טחון

כף קינמון

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה לציפוי

50 גרם סומסום לבן

 

אופן ההכנה:

ללוש את חומרי הבצק היטב ולהניח לתפיחה כשהכלי מכוסה, לאחר את הבצק היטב  ולחלק ל-4 כדורים שווים,

 

לקמח משטח עבודה לרדד כל כדור לעובי 1/2 ס"מ בערך, לקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן עגול, להניח כדור מהמילוי

לאחר שעיבדתם אותו מעט ביד  (אם עיסת המילוי יבשה מדי יש להוסיף חלבון בהתאם), לסגור ולהדק את הקצוות היטב.

 

אפשר לעצב את הקצוות עם מזלג פשוט למעוך, מי שרוצה להשקיע יותר ראה תמונה יש לצבוט את הקצוות.

 

להניח על נייר אפיה, למרוח ביצה טרופה ולפזר סומסום לבן.

להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת צבע חום כהה.

 

הערה: את העוגיות הללו מאחסנים בהקפאה הם נשמרים היטב.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

  


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם