x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 http://lioraskitchen.koral.co.il/IOS/Users/lioraskitchen.koral.co.il/NewsNetIcons/1496416770.jpg

 

 

מפרום

 

תערובת המילוי:

500 גרם בשר טחון                                                   

בצל גדול (חתוך ל-4)

תפוח אדמה קטן (חתוך)

3 שיני שום

צרור פטרוזיליה חתוכה (חצי חבילה)

1 ביצה

רבע כוס פירור לחם/ או פרוסת לחם  סחוטה

כפית מרק עוף

מלח

פלפל

רבע כפית קינמון

4 תפוח אדמה בינוניים

2 ביצים

כפית רסק עגבניות

1/4 כוס מים

כוס קמח

שמן עמוק לטיגון

רפידת ירקות (לא חובה)-בצל גדול קצוץ, 2 עגבניות גדולות רכות, 2-3 עלי סלרי, חצי חציל, שאריות תפוחי האדמה.

 

אופן ההכנה:

לקצוץ במעבד מזון (מג'מיקס) את הבצל, השום, הפטרוזיליה ותפוח האדמה, (להשאיר מעט גס)

להעביר את התערובת לקערה, להוסיף את שאר החומרים, ללוש היטב לתת לנוח כ-10 דקות לספיגת הטעמים,

 

לקלף את תפוחי האדמה ליישר את הגבעות משני הצדדים שיהיה יישר ולחלק כל תפוח אדמה ל-3 פרוסות, כל פרוסה

לחתוך חריץ כמעט עד הסוף, למלא היטב במילית הבשר (ראה תמונה), לצפות היטב בקמח,

בקערה עמוקה מעט לערבב את המים עם הרסק עגבניות להוסיף את הביצים ולטרוף היטב, לטבול את

המפרום בביצה ולטגן בשמן חם משני הצדדים.  

 

אפשרות אחת לרוטב: לקחת סיר שטוח למלא כ-2 כוסות מים, כף רסק עגבניות, מעט מהשמן שטיגנו בו את המפרום,

להוסיף מלח, פלפל, מעט מרק עוף,להביא לרתיחה ולהניח את המפרום להתבשל 5 דקות עם מכסה,

להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עוד כ-10 דקות.

 

אפשרות שנייה לרוטב עם רפידת ירקות:

לקצוץ דק בצל גדול לטגן במעט שמן עד להזהבה, להוסיף כ-3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות

לאדות כ-10 דקות מדי פעם למעוך עם מזלג, להוסיף את כל חתיכות תפוחי האדמה שנשארו, 2-3 עלי סלרי קצוצים,

חצי חציל חתוך לקוביות, להוסיף כ-2 כוסות מים, מלח, פלפל, מרק עוף, מעט משמן הטיגון,

להביא לרתיחה לבשל עם מכסה כ-10 דקות שיתרככו שאר הירקות, להניח את המפרום מעל לבשל עוד כ-20,

דקות 10 דקות מכוסה ו-10 דקות ללא מכסה. 

 

 

 

 

 בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם