x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

בקלאווה אגוזים מעלי פילו(2 רולדות)


 
חומרים
:

1  קופסה עלי פילו

3  כוסות אגוזי מלך קצוצים טיפה גס

 1 ביצה

3/4  כוס סוכר

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן (לא חובה)

 מעט שמן בקערה

 

סירופ דבש

2  כוסות מים

 כוס וחצי סוכר

1/2  לימון סחוט 

 

אופן ההכנה:

עם עלי הפילו צריך לעבוד בזהירות רבה, יש להוציא את העלים מההקפאה ולהניח במדף  להפשרה כל הלילה, אחרת הם נקרעים.

 

להניח עלה על משטח העבודה להברישו מכל הצדדים בשמן, לחזור על הפעולה 7 פעמים (דהיינו 7 עלים) לכל רולדה.

 

לערבב היטב את חומרי המילוי ולהניח בקצה לכל האורך לגלגל לרולדה, למרוח גם למעלה שמן ולהעביר לתבנית.

לחתוך פרוסות כמעט עד הסוף עם סכין חדה ומשוננת היטב ולהשאיר את הרולדות בשלמותם.

 

לאפות בחום בינוני בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב חום, להוציא מהתנור ולעבור שוב עם הסכין על-מנת

לוודא שהם חתוכים עד הסוף ולצנן.

 

 

להביא לרתיחה את חומרי הסירופ דבש ולהנמיך את האש, לבשל עד לקבלת צבע זהוב צמיגי מעט, לצנן מעט וכשזה פושר להבריש את הרולדות ואת שאר הסירופ לשפוך על הרולדות  . 

 

 

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן




lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם