x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

פרסבורגר שמרים ( 3 רולדות)

 ניתן למלא ב-3 סוגי מילויים

 

חומרים לבצק:

500  גרם קמח

200  גרם חמאה רכה

75 גרם סוגר

180  מ"ל חלב

3  ביצים

30  מ"ל מים

 חצי כפית מחוקה מלח

25  גרם שמרים טריים

 

סירופ לזיגוג אחרי האפייה:

3/4  כוס סוכר

 כוס מים

 מיץ מחצי לימון

 כפית תמצית וניל

 

אופן הכנת הסירופ:

לבשל את חומרי הסירופ עד לקבלת סירופ צמיגי.

להבריש את פני הרולדות עם הסירופ לאחר האפייה בעודן חמות.

  

אופן הכנת הבצק:

להכניס את כול חומרי הבצק למיקסר עם וו לישה להפעיל 6 דקות, לעטוף ולהכניס למקרר ל-3 שעות.

להוציא מהמקרר ולחלק ל-3 כדורים שווים, לקמח מעט משטח עבודה, לקחת כדור אחד לרדד למלבן 30/25 בערך,

למרוח שכבה נדיבה של  המילוי שבחרנו.  להשתדל להשאיר מעט שוליים נקיים ממילוי, להתחיל לגלגל מהקצוות ולגלגל לרולדה.

לחצות את הרולדה לאורך לשניים ולקלוע מעין צמה, להניח בתבנית חד פעמית משומנת כשהמילוי כלפי מעלה.

למרוח בביצה ולהתפיח היטב, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה יפה.

 

מילוי שוקולד

500  גרם שוקולד מריר

1  קופסה שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

להביא לכמעט רתיחה את השמנת מתוקה לכבות את האש, להוסיף את השוקולד ולערבב כל הזמן עד לקבלת מרקם אחיד, להכניס למקרר.

מוציאים מידי פעם ומערבבים, התערובת צריכה להיות קרמית ונוחה למריחה, במידה והתקשתה  מידי לחמם מעט.

 

מילוי אגוזים:

 400 גרם אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק

200  גרם סוכר

50  גרם חמאה

 200 מ"ל חלב

2.5  כפות פירורי לחם מחוקות

גרידה מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

מביאים את החלב והסוכר לרתיחה. מוסיפים את החמאה ומבשלים עד להמסתה. מוסיפים את האגוזים ופירורי הלחם.

מערבבים על האש פחות מדקה, רק עד שהכול מתאחד ומכבים את האש. מצננים ורק כשזה פושר מוסיפים את גרידת הלימון.

(הערה: כשהעיסה מתקררת לדרגת פושר היא מתקשה לדרגת פלסטלינה רכה ונוחה למריחה(.

 

מילוי פרג: (מספיק ל-3 רולדות)

400  גרם פרג טחון טרי      

225  מ"ל חלב

225  גרם סוכר

55  גרם חמאה

גרידה מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

את הפרג לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכם במקום (בשום אופן לא לקנות מוכן באריזות(.

מביאים  את החלב והסוכר לרתיחה, מוסיפים את החמאה ומבשלים עד להמסתה, מוסיפים את הפרג ומערבבים על האש בערך 30 שניות רק עד שהכול מתאחד ומכבים את האש. מצננים ורק כשזה פושר מערבבים את גרידת הלימון.

 

בהצלחה רבה! ליאורה


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם