x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 



עוגת תפוחים (הונגריה)

תבנית מלבנית - או תבניות עגולות אישיות

 

בצק:

4 כוסות קמח

8 כפות סוכר

קורט מלח

200 גרם חמאה רכה

4 חלמונים

6 כפות שמנת מתוקה

קליפת לימון מגורדת

 

מילוי

9 תפוחים גרנד גדולים

1 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

קליפה מגורדת מלימון

כוס אגוזי מלך קצוצים

ריבת משמש

 

 הכנת הבצק:

ללוש את חומרי הבצק ולהניח במקרר לשעה לפחות, לחלק ל-2 עלים (ואם הולכים על מנות אישיות אז לקרוץ עיגולים),

לשמן תבנית היטב גם בדפנות, להניח עלה אחד על התבנית למרוח את הריבה, לפזר על הריבה את האגוזים, ומעל את מילוי התפוחים.

 להניח את העלה השני על התפוחים  (על מנת שיהיה לכם קל, לגלגל את העלה  על המערוך, להניח את המערוך בקצה התבנית ולאט לאט

לשחרר את הבצק עד שמגיעים לקצה השני).לדקור מעט במזלג את העליון, למרוח ביצה טרופה להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

 עד לקבלת צבע זהוב חום.

 

הכנת המילוי: לקלף את התפוחים להוציא את הליבה ולגרד בפומפייה על הצד הגדול, לסחוט היטב מנוזלים להוסיף את

 שאר החומרים ולערבב היטב (חוץ מהאגוזים).

 

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם