x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

 

חמין מרוקאי

         

נ.ב. הרי לכם חמין עשיר על כל מרכיביו, אין חובה לכול התוספות, אך כשרוצים להשקיע במיוחד כשיש אורחים רצוי להכין אותו במלואו.

חומרים לחמין:

כוס וחצי  גרגרי חומוס או שעועית או שניהם יחד (מושרה במים כל הלילה(

תפוחי אדמה כמס' הסועדים (רצוי קטנים עם קליפה אדומה מסוג  דזירה(

ביצים שטופים היטב כמס' הסועדים

מס' חתיכות בשר מס'  8  (שריר)  שלוק במים רותחים 5 דקות

2  גידים (מוכרים חב' גידים נקיים 4 יח' בחבילה)

1  בצל קלוף

2  תמרים (לא חובה)

 כף מרק עוף

 מלח

 פלפל שחור

 1/2 כפית כורכום

3/4  כוס שמן

2 בצלים קצוצים ומטוגנות עד להזהבה


אופן ההכנה
:

לקחת סיר גדול מעט ועמוק (הכי מתאים מ- - TEFAL או סיר כבד אחר.
להניח את השעועית או החומוס
, מעל את הבשר והגידיםמעל את תפוחי האדמה, הבצל השלם והבצל המטוגן, התמרים ומעל את הביצים, למלא 3/4 סיר מים שיכסה את התוכן,

להוסיף את התבלינים להביא לרתיחה לבשל כ-10 דקות על אש גבוהה.  אם הולכים על התוספות להניח מעל ואחר כך להרתיח.

להעביר לפלטה לכסות היטב.

 הערה: כל אחד מכיר את הפלטה שלו, אני למשל בשבת  מוקדם בשעה6   בוקר בערך,  בודקת את החמין, אם יש נוזלים רבים  מוסיפה עוד שמיכה  ואם זה מוכן אני מניחה מעמד ממתכת על הפלטה ומעל את הסיר על-מנת לבודד את הסיר מהחום הישיר.
רצוי שלא יהיה חלון פתוח אלה
במקום סגור בפרט בחורף.

נ.ב. על מנת שהשמיכה לא תישרף בצדדים, תוסיפו עוד סיר מלא מים ליד סיר החמין, סתם ככה שיהיה בצד השני הריק ואז השמיכה עוטפת היטב את הסירים.

חומרים לחיטה: (תוספת(

1  כוס חיטה

 חתיכת בשר שומנית (אם אין אפשר 1 כנף עוף)

 4-5 שיני שום עם הקליפה

 כף אריסה אדומה (רצוי מעט חריפה)

 כפית פפריקה אדומה

1/2 כוס שמן

 כפית מרק עוף

 פלפל שחור

 מלח

 2.5 כוסות מים

שקית קוקי


אופן ההכנה של החיטה:

לערבב היטב את החומרים חוץ מהמים, להכניס לשקית קוקי ואז להוסיף את המים

לקשור את השקית מלמעלה. ולהניח על שאר החומרים בחמין.


חומרים לאורז: (תוספת)

1  כוס אורז

2  כוסות מים

1 כנף עוף

 כפית מרק עוף

 פלפל שחור

 מלח

  1/4 כוס שמן

1 שקית קוקי


אופן הכנת האורז:

לערבב היטב את כל החומרים יחד חוץ מהמים, להעביר לשקית קוקי,

להוסיף את המים לקשור מלמעלה ולהניח על שאר החומרים בחמין.


 עמרה - קציץ בשר טחון  (קלופס)

 1/2 ק"ג בשר טחון

3  בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים

 כפית ראש לחנות (תערובת 5 התבלינים)

 כפית שטוחה קינמון

 כף סוכר

 כפית מרק עוף

 מלח

 פלפל שחור

3  כפות שמן

2  כפות פירורי לחם

1/2  כוס אורז 

1  שקית קוקי


אופן הכנת העמרה:

ללוש את כול החומרים יחד, לחלק ל-2 שקיות קוקי,

לגלגל עם השקית לנקניק, ולהניח מעל שאר חומרי החמין.


בהצלחה רבה
! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם