x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

קיש ברוקולי ובטטה אדומה(תבנית 18 שקעים ועוד אחת בודדת)

 

             View Full Size Image    View Full Size Image View Full Size Image

 

 

חומרים לבצק:

1 חמאה 100 גרם

1/2 גביע שמנת חמוצה

200 גרם קמח (כוס וחצי בערך)

מלח

 

חומרים למילוי:

4 פרחי ברוקולי

2 בטטות

3 ביצים

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום

1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15%

100  גרם גבינת קשקבל או צ'דר מגורדת

2 כפות פרמזן מגורד דק מאוד

גביע גבינה 5%

גרד קטן מאגוז מוסקט

פלח

פלפל

מעט עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

ללוש את חומרי הבצק ולהניח במקרר ל-1/2 שעה, להוציא ולרדד על משטח מקומח לעלה דק, לקרוץ עיגולים עם מכסה של קופסת סוכר כמו בתמונה למשל זה הגודל המתאים לשקעים, להניח עיגול על כל שקע (זה מכסה  חצי שקע)

לדקור מעט עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-5 דקות לאפייה קלה, להוציא את התבנית נוצר בצק מעט תפוח

להוריד ע"י לחיצת אצבע, למלא במילוי עד הסוף, לאפות  בתנור שחומם מראש 180 מעלות 30-40 דקות.

 

הכנת המילוי:

  • לשטוף היטב את הברוקולי ולבשל עד להתרכחות (לא לבשל מדי).

     

  • לקלף את הבטטות לחתוך לקוביות ולבשל בסיר מכוסה עד להתרככות,   לצנן ולמעוך עם מזלג.

     

  • לטגן עד להזהבה את הבצל והשום

  •  

  • לקחת קערה ולערבב את כול חומרי המילוי היטב.למלא את השקעים עם הבצק במילוי עד הסוף, לאפות בחום בינוני בתנור שחומם  מראש  30-40 דקות בערך

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם