x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

 

בורקס עם מילויבשר             

 

חומרים:

1/2  ק"ג בשר טחון

3  בצלים גדולים קצוצים

1/4  כוס שמן

 פלפל שחור/לבן

 מלח

 כפית מרק עוף

1 ביצה

 1 כפית חומץ  

1  חב' בצק עלים

1  ביצה טרופה למריחה

  מעט סומסום לבן

 

 

אופן הכנת המילוי:

לטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה, להוסיף את הבשר והחומץ וכל הזמן למעוך עם מזלג למניעת גושים.

 

להוסיף את התבלינים ולטגן עוד מס' דקות, לתת לתערובת להתקרר היטב.

להעביר למעבד מזון ולטחון טחינה קלה על ידי לחיצה בפולסים מס' פעמים שהעיסה לא תהיה מחית מדי.

להעביר את התערובת לקערה להוסיף ביצה וללוש היטב (רצוי לאכסן במקרר למס' שעות להתקרשות).

 

לרדד את הבצק לעלה גדול, לחתוך למרובעים שווים, להניח מלית בקצה ולגלגל 2 גלגולים בלבד. בגלגול  השלישי לחתוך פסים ולהדביק אחד אחד.

(ככל שמגלגלים בצק עלים הרבה הוא לא נאפה מספיק בפנים).

 

להעביר לתבנית אפיה, למרוח בביצה טרופה, לפזר מעט סומסום מעל, לאפות בחום בינוני עד לקבלת צבע חום בהיר.

 

 בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם