x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

רוגלך שוקולד

 

         

חומרים: 24 יח'

1/2 קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

כפית מלח

ביצים

1/2 כוס סוכר

100 גרם חמאה רכה

כוס חלב פושר

ביצה טרופה למריחה

 

מילוי שוקולד                   אופציהשנייה

 4 כפות קקאו                    150 גרם מרגרינה רכה

6 כפות סוכר                     3/4 כוס סוכר חום

10 כפות מים                    כפית קינמון

1/2 מרגרינה

 

סירופ:

כוס סוכר

3/4 כוס מים

1/2 לימון טרי סחוט

כפית תמצית וניל

 

אופן הכנת המילוי שוקולד:

לערבב את הקקאו, הסוכר והמים היטב, להניח על אש מונמכת, לבשל עד לקבלת שוקולד מומס, להוסיף את המרגרינה לערבב עד להמסה

של כל המרגרינה וקבלת מרקם  מבריק וחלק, לשים במקרר להתקרשות מעט.

 

אופן הכנת המילוי אופציה שנייה: לערבב הכול יחד (לא לבשל), למרוח על הבצק המרודד.

 

אופן הכנת הסירופ:

לשים בכלי את הסוכר והמים, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל כ-20 דקות בערך או עד לקבלת סירופ זהוב-חום צמיגי (דביק),

לכבות את האש להוסיף את הוניל, מיד עם הוצאת המאפים מהתנור להבריש בסירופ.

 

אופן ההכנה:

ללוש את חומרי הבצק היטב למרוח בשמן לכסות עם מגבת עד שמכפיל את נפחו, ולהניח במקרר ללילה.

לחלק ל-3 כדורים, לרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה לא דק, לחלק ל-4 משולשים וכל משולש ל-2, להניח כפית מילוי

בקצה הרחב ולגלגל לקודקוד עד הסוף, להטות מעט לצורת סהרון, להניח על תבנית עם נייר אפיה, למרוח בביצה טרופה ולהתפיח שוב,

להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות עד לקבלת צבע חום.

להוציא מהתנור וכשהם חמים ולהבריש אותם בסירופ.

 

אפשרות שנייה כמו בתמונה על המסך הראשי: לרדד כל כדור לעלה לא גדול מדי, למרוח את קרם שוקולד פחות בנדיבות על כל העלה, לקחת קקאו וסוכר לערבב היטב ולפזר על הקרם בנדיבות.

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם