x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

ז'אבן

 

 

חומרים:

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

 1/2 לימון סחוט

2  חלבונים מוקצפים היטב

 אגוזי מלך או שקדים

 

אופן ההכנה:

בסיר קטן לשים את הסוכר והמים, להביא לרתיחה להנמיך את האש ולבשל 1/2 שעה בערך, להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל עד לקבלת צבע זהוב כהה ודביק מספיק בין האצבעות.

 

לצנן מעט אך לא לקרר, להעביר למיקסר (רצוי מיקסר טוב אם יש),אם אין צריך לעבוד הרבה עם כף עץ דבר שמעייף.

 

תוך כדי הקצפה של הנוזל מוסיפים כף אחר כף של החלבון המוקצף, להקציף כ-5-10 דקות עד לקבלת נפח לבן גדול.

 

להעביר לכלי יפה עמוק מעט וליישר עם כף, לנעוץ אגוזים או שקדים לבחירתכם.

 

נ.ב. ניתן לשמור במקרר אך זה לא הכרחי זה לא מתקלקל גם בחוץ עטוף בניילון נצמד.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם