x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

רולדות עם קרם פריזיין

 

חומרים לרולדות:

6  ביצים מופרדות

1.5  כוסות סוכר

6  כפות קמח גדושות

1  כף מים רותחים

1  שקית אבקת אפיה

2  כפות שמן

 

חומרים לקרם:

 מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 מליגרם)

150  גרם שוקולד מריר

2  כפות סוכר

 כפית נס קפה

 

ציפוי שוקולד:

1  מיכל שמנת מתוקה (250  מילגרם)

300  גרם שוקולד מריר

 

קישוט:

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן הכנת הרולדות:

להקציף היטב את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

בקערה נפרדת להקציף את החלמונים + כף מים רותחים, 3/4 כוס הסוכר הנותר עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף את הקמח, השמן והאפייה

לערבב היטב שלא יישארו גושים, להוסיף בתנועות עטיפה את החלבונים המוקצפים עד לקבלת עיסה אחידה.

 

לרפד 2 תבניות מלבניות עם נייר אפייה, לחלק את העיסה באופן שווה בין 2 התבניות, לאפות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש 170 מעלות,

לא להשחים את הרולדות שלא יתייבשו,אחרת ישברו בגלגול, לצנן 2-3 דקות ולגלגל את הרולדות עם הנייר.

 

הכנת הקרם:

להביא את השמנת מתוקה לכמעט רתיחה לכבות את האש, להוסיף את השוקולד לערבב היטב עד שהשוקולד יימס ולצנן.

לכסות את הכלי ולשמור במקרר ללילה. למחרת לערבב היטב לפני ההקצפה לוודא שאין גושי שוקולד, ולהקציף במיקסר עד לקבלת קרם יציב אך לא יציב מדי  (זהירות! הקצפת יתר תהפוך את הקרם לחמאה).

 

הכנת הציפוי שוקולד: 

להביא את השמנת מתוקה לכמעט רתיחה, לכבות את האש להוסיף את השוקולד לערבב היטב ולהחזיק מס' שעות במקרר כאשר מדי פעם מוציאים ומערבבים עד שהעיסה תהיה סמיכה מספיק למריחה אך לא סמיכה מידי.

 

אופן הרכבת הרולדות:

להוציא בזהירות את נייר האפייה מהרולדות, להשאיר אותן פתוחות, למרוח עליהן את הקרם בצורה שווה ולגלגל, למרוח עליהן את הציפוי מכול הצדדים. לפזר אגוזי מלך מלמעלה.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן  

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם