x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

View Full Size Image

 

שוק טלה בתנור עם תפוחי אדמהובטטה

 

חומרים:

 שוק טלה (קילו וחצי בערך)

1/2 כוס שמן זית

6-7  שיני שום שלמות קלופות

1  עלי רוזמרין טרי

2-3  עלי טימין

 כף חרדל דיז'ון גרגרים

 פלפל שחור גרוס

 מלח גס

1/4 כוס מים

6  תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לא עד הסוף

1-2  בטטות פרוסות

תבנית חד פעמית

 

אופן ההכנה:

1. השוק חייב להיות מופשר, לשטוף את השוק ולנגבו היטב, לעשות מס'  חתכים עמוקים במס' מקומות   ולהחדיר את השיני שום.

 

2. להכין מרינדה מהמלח, חרדל, שמן, פלפל שחור, והמים. למרוח היטב את השוק מכול הצדדים   ולהניח בתבנית יחד עם התפוחי אדמה והטימין.

 

3. להכניס לתנור שחומם מראש על חום גבוהה ל-15 דקות בערך להוריד ל-175 מעלות ולהמשיך  לאפות כשעתיים. מידי פעם מוציאים את התבנית הופכים ומרטיבים עם הנוזלים את הבשר ותפוחי האדמה.

   

לאחר כשעה וחצי בתנור, להוציא שוב להוסיף את הבטטה ועלי הרוזמרין להמשיך לאפות עוד 1/2 שעה לפחות.

 

בהצלחה רבה! ליאורה


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם