x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

 

עוגת תפוזים שיש

 

חומרים:

6 ביצים

 כף מים רותחים

3 כוסות קמח

1.5 כוסות סוכר

1 כוס שמן

1 שקית אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

 גרידת מתפוז

1 כוס מיץ תפוזים סחוט

 כפית תמצית תפוזים (אם יש)

1 כף קקאו

 

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר היטב עד לקבלת קצף קשה.

 

בקערה נפרדת להקציף את החלמונים, המים הרותחים, סוכר וניל ושארית הסוכר 3/4 כוס.

להקציף היטב עד לקבלת קצף כפול ובהיר, להוסיף את האפייה, הקמח, השמן, מיץ התפוזים, ותמצית התפוזים לערבב היטב, בתנועות עטיפה להוסיף את החלבונים המוקצפים עד שכול התערובת הופכת לעיסה אחידה .

 

לקחת כשליש מהעיסה לקערה נפרד להוסיף את הקקאו לערבב היטב.

 

לשמן היטב סיר פלא, (סיר סבתות עם החור באמצע), לפזר קמח גם על הדפנות ולנער את העודפים, לשפוך את העיסה החומה

וליישר היטב עם כף, מעל לשפוך את העיסה הבהירה, לקחת כף ולנעוץ בעיסה עד הקרקעית ולסובב  וככה בכמה מוקדים.

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30 דקות בערך, במידה ופני העוגה השחימו והעוגה עדיין מתנדנדת, להניח מעל העוגה

נייר כסף ולהמשיך לאפות. העוגה מוכנה כאשר נועצים סכין או קיסם והוא יוצא יבש.

 

לצנן היטב, להעביר סכין בחלקה החיצוני והפנימי של התבנית לשחרר את העוגה, להניח צלחת על התבנית להחזיק את התבנית עם הצלחת ולהפוך.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן 

 

 

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם