x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

פטה כבד - בקלתיות

 

http://lioraskitchen.koral.co.il/IOS/Users/lioraskitchen.koral.co.il/NewsNetIcons/4793976652.jpg

 

חומרים:

1/2 קילו כבד (רצוי של עוף)

3 בצלים גדולים קצוצים

1/4 כוס שמן

3 ביצים קשות1-2 כפות קוניאק                       ק

1/2 כפית פלפל לבן                     

1/2 כפית מלח

כפית שטוחה מרק עוף

25 גרם מרגרינה רכה

 

אופן ההכנה:

על רשת לצלות באש את הכבדים משני הצדדים להוצאת הדם (לא לייבש מדי), לטגן את הבצל בשמן על להזהבה להוסיף את הכבדים לטגן כ-5 דקות ולקרר.

להכניס למעבד מזון עם שאר החומרים, ללחוץ בפולסים למס' שניות עד לקבלת מחית חלקה, להכניס למקרר לשעה לפחות.

 

לקחת שק זילוף עם צנתר גדול-בינוני, לזלף לתוך הקלתיות האפויות, לקשט בעלה קטן של פטרוזיליה, אפשר חתיכת גמבה או זית.

 

הכנת תחתיות בצק : (ברקט)

1 כוס יין לבן

1 כוס שמן

 כפית שטוחה מלח

 קמח כמה שנכנס

 

אופן ההכנה:

ללוש היטב את חומרי הבצק, לתת לנוח כ-10 דקות,

לרדד על משטח מקומח דק ככל האפשר, לקרוץ עיגולים בכוס גדולה יותר מקוטר התבניות, להניח בצורה רופפת לתוך תבניות המתכת ללחוץ עם כף היד על פני התבנית לחיתוך עודפי הבצק.

 

לדקור מעט עם מזלג את הבצק, לאפות בחום בינוני עד להשחמה.

 

  

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם