x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

שופלור - כרובית עם עוף

חומרים:

כרובית גדולה

מס' חתיכות עוף

6-7 שיני שום קלופות

2 כפות רסק עגבניות

כף אריסה או פפריקה אדומה

כפית מרק עוף

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2-3  כוסות מים

חצי  מיץ מלימון סחוט

שמן לטיגון עמוק

2 ביצים טרופות

מעט קמח

 

אופן ההכנה

לפרק את הכרובית לפרחים, לשטוף היטב לשלוק 5 דקות במים רותחים ולסנן מהמים. (ההרתחה פשוט מונעת גזים).

להעביר למסננת לצנן , לפזר קמח על כל פרח היטב ולנער את הקמח העודף, לטבול בביצה הטרופה ולטגן בשמן עמוק וחם עד להזהבה.

לשים בסיר שטוח  את המים לבשל את העוף עד שיתרכך, להוסיף את שאר התבלינים, מעט מהשמן טיגון, להוסיף את הכרובית  ולכסות את הסיר לבשל עד שהכרוב רך אך לא רך מידי, להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עד לקבלת רוטב סמיך.

הערה: אפשר לדלג על הטיגון ולבשל  ללא, אך לטעמי למרות הטרחה המאמץ התוצאה שווה.

 

בהצלחה רבה!

ליאורה ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם