x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

סברינות  כ-8 סברינות  

 

חומרים:

250  גרם קמח (2 כוסות)

15  גרם שמרים

2  כפות סוכר

 100 גרם חמאה

 3 ביצים

120 גרם חלב פושר (3/4 כוס חד פעמית)

1/2  כפית מלח

רסק קליפת לימון (לימון בינוני)

 

חומרים לסירופ:

2 כוסות סוכר

4 כוסות מים

3 פרוסות תפוז עם הקליפה

50 גרם קוניאק (לא חובה)

בקבוק וחצי קטנים רום

 כף תמצית וניל

חומרים לציפוי:

2 שמנת מתוקה

4 סוכר 
2 כפות אינסטנס פודינג וניל

 

אופן הכנת הבצק:

להכניס את כול חומרי הבצק למיקסר לערבב מס' דקות לכסות לתפיחה ראשונית.

לאחר מכן לערבב היטב, לשמן תבניות לסברינות, לצקת מהבלילה עד ל-3/4 מנפח התבניות, להתפיח שינית.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות לאפות עד לקבלת צבע זהוב חום.

 

אופן הכנת הסירופ:

להביא את חומרי הסירופ לרתיחה להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות.

בעוד הסירופ חם להכניס את הסברינות כ-5 דקות מכול צד שיספגו היטב את הסירופ

להעביר למגש.

 

ציפוי:

אפשרות ראשונה לזלף קצפת בחלקה העליון של הסברינה, אפשרות שנייה, לחתוך את חלקו העליון והצר של הסברינה כמעט עד הסוף

נוצר מעין פה פתוח, למרוח ריבה אדומה מחוממת מעט על חלקו החיצוני, להרימו מעט לזלף קצפת בנדיבות גדולה בפה שנוצר.

 

אופן הכנת הציפוי:

להניח את מיכלי השמנת מתוקה בהקפאה 10-15 דקות, להוציא ולנער היטב, לשפוך לתוך קערת מיקסר

להקציף במהירות בינונית (לא מקסימלית) עד לקבלת קרם יציב, תוך כדי ההקצפה להוסיף את הסוכר וניל,

 

אזהרה! הקצפת יתר תגרום להתפרקות הקרם ותהפוך את השמנת מתוקה לחמאה.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם