x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

סופגניות אמריקאיות (דונטס)

 

 

חומרים:

1  קילו קמח

4  ביצים

1  כוס שמן

1  כוס סוכר

 50 גרם שמרית (בקיץ תמיד פחות)

 2 כוסות מים פושרים

כף תמצית וניל.

שמן לטיגון עמוק

 

סירופ דבש ביתי

 1/2 קילו סוכר

1  כוסות מים

1/2 כוס מיץ לימון טרי 

כפית תמצית וניל

 

אופן הכנת הדבש:

להביא לרתיחה את המים והסוכר ולהנמיך את האש

לאחר 1/2 שעה להוסיף את הלימון עד לקבלת צבע זהוב חום

להוסיף את הוניל ולכבות את האש.

 

אופן ההכנה:

ללוש את כל חומרי הבצק היטב, להכניס את הקערה לשקית ניילון גדולה לתפיחה, לאחר ללוש שוב ולהתפיח שנית, ליצור כ-40 כדורים

ליצור נקניקים ולהדק את הקצוות לקבלת קעק , או לרדד על משטח מקומח עלה עבה, לקרוץ בכוס עיגול ובחותכן עגול קטן לקרוץ באמצע חור. להניח על סדין מעט מקומח להתפחה.

 

הערה: בקיץ זה תופח מהר ואין צורך לכסות, בחורף יש צורך לכסות במגבת.

 

 לטגן בשמן עמוק כ-3 יח' כל פעם  על אש נמוכה ומכסה בשלב ראשון,

לאחר שהופכים לצד השני להסיר את המכסה, להניח על נייר סופג, לאחר שהצטנן לטבול בדבש הביתי.

בשלב הזה אפשר להקפיא אחרי הטיגון ללא הדבש, כשרוצים להגיש להוציא מההקפאה לחמם 30 שניות באמצע במיקרו, כמו-כן לחמם את הדבש במיקרו ולטבול.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם