x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 




סושי
   (רול מטוגן)

4 דפי נורי (עלים העשויים מאצות ים)

הכנת האורז (4 רולים גדולים)
2.5 כוסות אורז לסושי (עגול)
3 כוסות מים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
1/4 כוס חומץ אורז

מילוי:
4 רצועות דג סלומון או כל דג אחר כגון טונה - (ברוחב 2 ס"מ בערך)
4 רצועות מלפפון  (לגרד מעט את החלק הפנימי עם הגרעינים)
4 רצועות גזר (מקולף)
4 בצלים ירוק
4 רצועות אבוקדו

בלילה:
2 כפות טמפורה
מעט מים

ציפוי: 
פירורי פאנקו 

מחצלת קטנה חהרכבת  סושי. (לעטוף אותה בניילון נצמד היטב משני הצדדים)

רוטב:
לערבב: כף מיונז, כפית רוטב סויה, כפית רוטב טריאקי. 




אופן ההכנה:
לשטוף את האורז מס' פעמים עד שהמים יהיו צלולים שכל העמילן של האורז יצא.
להרתיח 3 כוסות מים, להוסיף את האורז לערבב היטב, להנמיך את האש לבשל כ-10 דקות
עד שהמים יספגו, לכבות את האש.

להרתיח את הסוכר, מלח וחומץ, שהכל נמס ואין גרגרים, לפתוח את המכסה של האורז 
להוסיף לסיר לערבב. להשאיר את המכסה סגור עוד 5 דקות. לתת לאורז להתקרר
היטב לפני שמתחילים לגלגל.

להניח על המחצלת דף אצה כשהחלק המחוספס כלפי מעלה. להרטיב מעט את הידיים לקחת חופן מהאורז הקר לשטח חזק על האצה ולהדק היטב (להשתדל להשאיר שוליים נקיים). להפוך את האצה כך שהאורז יהיה מעטפה חיצונית, להניח בקצה העליון את הדג, מלפפון, גזר, בצל ואבוקדו. להתחיל לגלגל וללחוץ, לגלגל וללחוץ. 

לטבול את הרול בבלילה מכל הצדדים, ולאחר מכן לגלגל בפירורי הפאנקו, לטגן בשמן חם עד להשחמה. 
לאחר שהתקרר לחתוך ל-8 פרוסות ולהגיש עם רוטב.

בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן  


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם