x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוגה זו מצריכה עבודה, אני ממליצה להכין את כול המרכיבים מראש לפני שניגשים להרכיב את העוגה.

 

 

עוגת פירות קרה

 

הכנת טורט (תבנית עגולה 28)

 7 ביצים גדולות

 כוס וחצי סוכר

7  כפות גדושות קמח

1  שקית אבקת אפיה

2  כפות שמן

 כף מים רותחים

 

 חומרים לציפוי

1  קופסת שימורים משמש 850 גרם

3  כפות ריבת משמש 777 מחומם 40 שניות במקרו

3  כפות ליקר תפוזים או אפרסקים (אמדיאוס)

2  מיכלי שמנת מתוקה קרה מאוד

200  גרם אגוזי לוז קלויים  וקצוצים גס (ללא מלח)

3  שקיות סוכר וניל

2  כפות סוכר

 1/2 קילו תות שדה יפה חתוך ל-2

 חצי קילו קיווי קלוף ופרוס לעיגולים

1/2  קילו אפרסמון מקולף וחתוך לפרוסות

1/2  קופסת ג'לי בטעם אננס או משמש

3/4  כוס מים רותחים

 

 

 

אופן הכנת הטורט:

·        להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ומבריק.

 

·        להקציף את החלמונים עם כף מים רותחים,  ו-3/4 כוס סוכר הנותר עד לקבלת קצף בהיר וכפול.

 

·        להוסיף את הקמח, האפייה והשמן, לתערובת החלמונים לערבב היטב שלא יישארו גושי קמח.

 

·        להוסיף את החלבונים המוקצפים בתנועות עטיפה לתערובת עד לקבלת עיסה הומוגנית וחלקה.

 

·        להעביר לתבנית משומנת את העיסה להכניס לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאפות כ-20 דקות או עד שהטורט מוכן

 

·        הערה: את הטורט רצוי להכין יום לפני הוא נפרס טוב יותר למחרת.

 

 אופן הכנת המילוי:

·        לסנן את המשמש מהנוזלים ולהכניס למעבד מזון, להפעיל בפולסים, הפעל, הפסק,   מס' פעמים שהעיסה תישאר גבישית ולא מימית.

 

·        לערבב את המשמש המרוסק עם ריבת המשמש המחוממת מעט במיקרו .

 

·        להקציף את השמנת המתוקה כשהיא קרה (אחרי שהייה במקפיא של 15 דקות) עם 2 כפות סוכר ו-2 שקיות סוכר וניל.

 

אופן הרכבת העוגה:

1.    לחצות את העוגה ל-3, למרוח על החלק הראשון חלק מתערובת המשמש המרוסק, מעליו למרוח שמנת מתוקה בנדיבות.

 

2.    להניח את החלק השני של הטורט ולחזור על אותה פעולה,  משמש ושמנת מתוקה.

 

 

3.    להניח את החלק השלישי למרוח את יתרת הקצפת למעלה ובדפנות.

 

4.    לשים את תערובת האגוזים לוז הקצוצים בצלחת, לקחת חופן ביד ולהטות מעט את העוגה להדביק את האגוזים ולסובב עד שבכול יהיה מצופה.

 

 

5.    לסדר את הפירות למעלה סיבוב מכול סוג, אפרסמון כאשר חציו של הראשון מוסתר כמו מניפה, לאחר מכן הקיווי ואחריו התות שדה.

 

6.   להבריש  את שכבת הפירות עם  הג'לי כשהוא פושר.

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם