x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

View Full Size Image

 

ראשי ארטישוק (קינרס) ממולא בבשר

10-11 ראשי ארטישוק (טריים או קפואים של סנפרוסט)

 

מילוי בשר לארטישוק:

1/2 קילו בשר טחון (רצוי חצי בשר בקר וחצי עוף טחון)

1 בצל גדול

1 ביצה

1 תפוח אדמה קטן

1/2 חבילה פטרוזיליה

2 כפות פירורי לחם

3 כפות שמן

כפית מרק עוף

מלח

1/2 כפית תבלין לקציצות (ראש לחנות) אם אין אז בהרט

 

ציפוי

קמח  (בפסח קמח מצות דק מאוד)

שמן לטיגון עמוק

 

 חומרים לרוטב:

3 כוסות מים

3-4 בצלים קצוצים

5-6 שיני שום

4-5 עלי סלרי (כרפס)

מעט כוסברה קצוצה

מיץ מחצי לימון 

מעט כורכום או זעפרן אם יש,

כפית מרק עוף,

מלח ופלפל,

מעט מהשמן בו טוגנו הארטישוק בערך 1/2 כוס

 

אופן ההכנה:

להכניס למעבד מזון את הפטרוסיליה, תפוח האדמה והבצל, ללחוץ ולשחרר מס' פעמים עד לקבלת עסה גסה קצוצה,

להעביר לקערה ולסחוט בידיים מעט את הנוזלים שנוצרו, להוסיף את הבשר ושאר התבלינים ללוש היטב

לתת  לנוח כ-10 דקות לספיגת הטעם.

 

למלא בנדיבות את ראשי הארטישוק במילוי הבשר ולהדק היטב, לצפות בקמח, בסיר קטן לחמם שמן עמוק ולטגן משני הצדדים.

 

הכנת הרוטב:

בסיר שטוח לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את המים ואת כל חומרי הרוטב להביא לרתיחה, לסדר את ראשי הארטישוק צפוף ככל האפשר

כשהמילית  כלפי מעלה, לכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה.

להסיר את המכסה להוסיף את הכוסברה, שיני השום ומיץ הלימון, להמשיך לבשל עד להסמכת הרוטב.

   

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם