x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

   

 

מעמולים         

 

חומרים לבצק: (55-60 מעמולים(

מרגרינה

 1/2 כוס שמן

 כוס וחצי מים

3  שקיות סוכר וניל

1  שקית אבקת אפיה

 1 כוס סולת

 קמח כמה שנכנס  (בערך קילו פחות כוס(

 

מילוי  תמרים ואגוזים:

 3/4 חבילת תמרים מעוכים (שמוכרים בחבילה של 500 גרם(

 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

 כפית קינמון

1/4 כוס מים

  

מילוי אגוזים וקינמון:

250  גרם אגוזי מלך קצוצים

1/2  כוס סוכר

3  כפות סירופ דבש ביתי צמיגי, או 1-2 חלבונים לאחד את התערבות

 כפית גדושה קינמון

 

אופן ההכנת המילוי:

למעוך את התמרים ולדלל עם המים שתהיה עיסה רכה מעט,  רצוי לחמם מעט בכלי על האש, להוסיף את האגוזים והקינמון

 אם הולכים על מילוי אגוזים, פשוט לערבב את כל חומרי המילוי יחד.

 

אופן הכנת הבצק:

להכניס בכלי בישול  את המרגרינות, השמן, המים והוניל להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהוסיף את הסולת,  לערבב כל הזמן עד שהסולת תתרכך, (רצוי לתת לסולת לשהות 10 דקות בתוך הנוזלים לפני שמוסיפים את הקמח.

 לכבות את האש להוסיף את אבקת האפייה והקמח בהדרגה עד לקבלת עיסה  רכה ונעימה לעבודה.

 

 לקחת כל פעם 10 כדורים בלבד ולכסות את שאר הבצק. ע"מ שלא יתקרר   ויקשה עלינו את העבודה.

 במידה והתקררו להכניס  למיקרו 20 שניות..

 לקחת כדור בצק אחד ליצור גומה להכניס מעט מילוי תמרים/או מילוי אגוזים   ולסגור היטב את התפר עם פינצטה מיוחדת למעמולים, צובטים צד אחד לכל אורכו מסובבים את הצד השני אליכם ושוב צובטים עד הסוף, להוסיף מס' צביטות ללמעלה.  אם הולכים על עגולים פשוט לצבוט את כל הדפנות וגם מס' צביטות למעלה לאורך ולרוחב.

 

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות  כ-20 דקות בערך.

 המעמולים צריכים להיות כמעט לבנים, איך בודקים? מרימים אחת אם למטה זה קיבל מעט צבע זה אפוי, לקרר היטב ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.  

 

 הצעה: ניתן להכין  מעמולים בשני אופנים: את הארוכים עם תמרים ואת העגולים עם אגוזים  ,אם הולכים על מילוי אגוזים ,קחו מעט מסירופ הדבש הביתי 2-3 כפות בערך וערבבו היטב עם תפזורת האגוזים סוכר וקינמון זה יקל עליכם מאוד בעבודה, אם אין לכם דבש אפשר חלבון ביצה, אפשר חתיכת מרגרינה משום שהתפזורת הלא מאוחדת מקשה בעבודה.

 

הערה: אם רוצים להכין את שני סוגי המילויים רצוי שהתמרים יהיו מאורכים ומילוי האגוזים יהיה עגול על מנת להבחין ביניהם.

 

בהצלחה ליאורה-ליליאן

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם