x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

בראוניס אגוזים בציפוי שוקולד



 

חומרים

2  שוקולד מריר (200 גרם)

1/2  כוס סוכר

1/8 כוס קוניאק  (להמיס הכול על האש לאחר שהתערובת רותחת להוריד    מהאש ולהוסיף את החמאה/מרגרינה)

1/8 כוס מים

200  גרם חמאה/מרגרינה

 

1 כוס קמח תופח

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

5  חלמונים

7  חלבונים

3/4  כוס סוכר

 

ציפוי לא (חובה)

200  גרם שוקולד מריר

1  שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

להמיס את השוקולד, סוכר, קוניאק ומים  על האש, לאחר שהתערובת רותחת להוריד מהאש ולהוסיף 1 חבילה חמאה/מרגרינה.

 

להוסיף לתערובת שוקולד את הקמח, אגוזים ו-5 חלמונים ולערבב היטב, להקציף את החלבונים עם הסוכר ובהדרגה להוסיף את 2 החלמונים הנותרים.

את הקצף להוסיף לתערובת השוקולד בתנועות עטיפה ולערבב היטב, ולהעביר לתבנית משומנת.

 

ניתן לאפות בתבנית מלבנית , או לחלק את התערובת לתבניות מפינס, לתבנית המפינס  אני מכניסה  עטרות נייר גדולות - אם יש לכם עטרות מפרגמנט עוד יותר טוב.

לצקת מצקת אחת לכל קערית מפינס, לאפות בחום בינוני בתנור שחומם מראש ל-170 בערך 10 דקות (רצוי לא לייבש את הבראוניס).

 

 

ציפוי:

להביא כמעט לרתיחה את השמנת, להוסיף את השוקולד לערבב היטב ולצנן, לצפות בנדיבות את חלקו העליון של כל  מפינס אפשר להוסיף

שבבי שקדים, או חצי אגוז מלך שלם.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן 

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם