x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

View Full Size Image

נוקידיס-  (חמין מהמטבח הטריפולטאי)

 

 

חומרים לבצק  (ל-6 סועדים

1/2  קילו סולת (אפשר חצי סולת חצי קמח)

5  ביצים

4  כפות שמן

 1 כפית מלח

 

חומרים לרוטב:

1/2 קילו בשר (מומלץ שריר)

1/2 כוס שמן

1 כף מרק עוף

1 בצל גדול קצוץ

1 כפית פפריקה אדומה

 קופסה קטנה רסק עגבניות

3/4 מים מגובה הסיר

 

אופן הכנת הנוקידיס:

החמין הזה דורש מעט השקעה למי שאוהב תוצאות טובות.

 

ללוש היטב את חומרי הבצק, הבצק  צריך להיות לא קשה, לחלק למס' כדורים ולגלגל כל כדור לנחש אחד גדול וארוך.

לחתוך בסכין חתיכות קטנות ולהעביר כל חתיכה בגב רשת מסננת ממתכת של קוסקוס לקבלת צורה יפה.

מי שלא רוצה לעבוד קשה שישאיר ככה חתוך, לפזר מעט סולת על הבצק החתוך על-מנת למנוע הידבקות. להניח על מגש לייבוש של 2-3 שעות לפחות.

 

הכנת הרוטב:

לשלוק את הבשר ולזרוק את המים, להעביר את הבשר לסיר בחזרה למלא מים ושאר התבלינים, להביא לרתיחה

ולהוסיף את החתיכות בצק לבשל כ-10 דקות על אש נמוכה ולהעביר לפלטת שבת.

הערה: אני מניחה מתחת לסיר מעמד קטן ממתכת על-מנת לבודד את הסיר ממגע ישיר מדי לפלטה שלא יספגו הנוזלים

והחמין יישאר בלי נוזלים.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם