x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 


מרציפן ביתי
(מתכון זה הוא הבסיס לכל העוגיות המרוקאיות)

 

חומרים:

 

1  ק"ג שקדים (לבקש את הסוג הזול  יותר)

3/4  ק"ג סוכר

 גרידה מלימון אחד

תמצית שקדים

 

 

אופן ההכנה: 

להניח את השקדים בקערה לשפוך עליהם מים רותחים שיכסו את השקדים, להניח כשעה במים עד שהמים מתקררים היטב לסנן את המים הקרים, ולחזור שוב על אותה פעולה שוב מים רותחים. לאחר שהמים התקררו הקילוף נעשה קל יותר.

לקלף, לייבש במגבת נקייה.

לטחון במכונת בשר חשמלית, פעמיים, פעם ראשונה ללא סוכר, פעם שנייה להוסיף את הסוכר ללוש היטב עם השקדים ולטחון שוב, להוסיף את גרידת הלימון ותמצית שקדים וללוש היטב.

 

לחלק לכמויות  של 500 גרם בשקית, להניח במקרר במקום הקר ביותר עד השימוש (אין צורך להקפיא).

 
הערה:במידה ולא צריכים להשתמש בשקדים בתוך כמה ימים רצוי לעטוף את השקיות בנייר כסף עבה זה ישמור על העיסה לאורך זמן ללא ריחות וטעם לואי של המקרר.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם