x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

 

 

 

 

 

 

רולדות פרי וקצפת

 

  

חומרים לרולדות:

6 ביצים גדולות

6 כפות קמח גדושות

1 שקית אבקת אפיה

2 כפות שמן

כף מים רותחים

 

מילוי :

1 קופסה שימורים 850 גרם משמש

3 כפות ריבת משמש (רצוי 777 או כל סוג טוב אחר)

 

ציפוי:

2.5 מיכלי שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

3 שקיות סוכר וניל

100 גרם שוקולד מריר לקישוט

 

 

אופן הכנת הרולדות:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים היטב עם מחצית הסוכר, להעביר לקערה אחרת, להוסיף את החלמונים לקערת המיקסר יחד עם כף המים הרותחים ומחצית הסוכר הנותר

להקציף היטב עד לקבלת קצף בהיר.

להוסיף את הקמח, שמן, ואפייה, לערבב היטב שלא יישארו גושים, להוסיף את החלבונים לעיסה בתנועות עטיפה

עד לקבלת עיסה הומוגנית.

 

לרפד 2 תבניות תנור בנייר אפיה ולחלק את העיסה ל-2 התבניות, לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות

 כ-15 דקות לא (להשחים), שלא יישברו בגלגול להוציא מהתנור לצנן כ-3 דקות ולגלגל יחד עם הנייר לעיצוב הרולדה.

 

הכנת המילוי:

לסנן את הנוזלים מהמשמש להעביר למעבד מזון ולטחון גס, ע"י פולסים, לחיצה שחרור לחיצה שחרור (להשאיר טיפה גרוס).

לחמם את הריבה כ-30 שניות במיקרו ולערבב היטב עם המשמש.

 

להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב (לא להקציף מידי שלא תתקבל עיסה חמאתית).

 

לפתוח את הרולדות מהגלגול אך להשאיר את הנייר עדיין, למרוח את המשמש עם הריבה בצורה שווה, מעל למרוח

בנדיבות קצפת ולגלגל, למרוח את יתרת הקצפת למעלה ובצדדים.

 

לחמם מעט את השוקולד המריר במיקרו (30 שניות בערך במרכז).

לגרד בפומפייה על הצד הגדול תלתלי שוקולד. 

 

בהצלחה רבה! ליאורה

 



 

 



 

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם