x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

View Full Size Image     View Full Size Image     View Full Size Image

ברקוקס (קוסקוס חלבי)

  

חומרים:

1/2 קילו סולת

 מים לפי הצורך

 כפית מלח


2 כוסות חלב

150 גרם חמאה

 

הערה: מי שלא מכין/ה גרגירי סולת בבית וקונה את הקוסקוס מוכן, אין טעם לגשת למתכון זה (הברקוקש דורש מעט מיומנות).

מי שנוהגת להכין לבד, 
העיקרון דומה להכנת קוסקוס רגיל, רק שבברקוקש יש צורך לעבד יותר זמן עד לקבלת גרגרים גדולים,  כמו-כן, יש שלב שפשוט כל הוספת מים גורמת לתערובת להידבק ולהפוך לגוש, לכן כמות המים צריכה להיות קטנה ביותר, דבר נוסף, מהשלב שמתחיל להיות דביק  יש להוסיף טיפה קמח כל פעם (בערך כחצי כפית). על-מנת לייבש את הגרגרים וכן לעבות אותם.

 

עם קבלת העובי הרצוי וכשמרגישים שהסולת מספיק יבש ועבה,להעביר דרך נפה עם רשת גדולה יחסית. את הגרגרים הגדולים לשים בצד, מה שעובר דרך הנפה מצריך עוד טיפה עבודה. 
לאחר מכן, יש להוסיף 1/4 כוס שמן על-מנת להפריד את הגרגרים.
להעביר לסיר אידוי מיוחד לקוסקוס, לאדות כמו קוסקוס רגיל 20 דקות בערך, (בברקוקש מספיק אידוי פעם אחת)
.

 

בסיר לשים 4 כוסות מים והמלח, להביא לרתיחה להוסיף את הברקוקש המאודה להנמיך את האש לבשל עד לספיגת הנוזלים,

להוסיף את החלב עד לרתיחה ולכבות את האש.
להוסיף לקוסקוס  150 גרם חמאה, (או פחות לפי הטעם)
לתת לחלב להיספג .

 

להגיש בקעריות עמוקות, ניתן להוסיף רביון או אשל למי שאוהב חמצמצות.   

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם