רולדת תמרים ומיני אגוזים
חומרים:
1 חב' תמרים מעוכים 500 גרם
200 גרם סוכר
1/2 כוס מים
1 שקית סוכר וניל
1 כפית קינמון
250 גרם אגוזי מלך
250 גרם אגוזי אדמה קלויים מעט
125 גרם פיסטוקים קלויים וקלופים
125 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
200 גרם שומשום קלוי לציפוי
אופן ההכנה:
בכלי לשים את הסוכר, מים, סוכר וניל וקינמון, להביא לרתיחה ולהוסיף את התמרים, לבשל עד לקבלת עיסה צמיגית ככול האפשר, מבליעים את כול סוגי הפיצוחים בעיסת התמרים בעודה חמה.
להמתין שיצטנן לשמן את הידיים וליצור 2 גלילים עבים או 4 ארוכים ודקים .
לפזר את השומשום על נייר פרגמנט ולגלגל את הגלילים היטב לצפות מכול הצדדים,להכניס לכלי סגור למקרר למס' שעות.
לאחר מכן להוציא ולחתוך פרוסות יפות, להניח בתוך עטרות נייר.
בהצלחה רבה! ליאורה
|