x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

היער השחור

חומרים לטורט: (תבנית 26)

6  ביצים גדולות

 כוס ורבע סוכר

2  כפות מים רותחים (ממיס את הסוכר)

2  כפות גדושות קקאו מנופה

4  כפות גדושות קמח מנופה

 1 שקית אבקת אפייה

3  כפות שמן

 

אופן הכנת הטורט:

את הטורט רצוי להכין יום לפני, להפריד את הביצים, בקערת המיקסר להקציף את החלבונים היטב, תוך כדי הקצפה להוסיף  1/2 כוס סוכר, להעביר לקערה,

לשים את החלמונים בקערת המיקסר להוסיף את שארית הסוכר, המים החמים להקציף היטב עד לקבלת קצף בהיר ומוכפל. להוסיף את השמן, הקקאו,

 הקמח והאפייה, לערבב היטב שלא יהיו גושים, לקחת בהדרגה חלק מקצף החלבונים ובתנועות עטיפה לערבב עד לגמר הקצף. לשמן את התבנית לקמח מעט, להוסיף את התערובת, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפות כ-20 דקות או עד שנועצים סכין ויוצא יבש..  

 

חומרים לקרם פריזאי

 1 שמנת מתוקה

3/4  חפיסת שוקולד מריר של 100 גרם 

 כפית סוכר

 כפית נס קפה

 

אופן ההכנה:

להביא את השמנת לכמעט רתיחה ולכבות את האש, להוסיף את שאר החומרים לערבב היטב עד שיתקרר, לכסות ולהניח במקרר ללילה.

למחרת להוציא מהמקרר, לערבב היטב לוודא שאין גושי שוקולד, להניח בקערת מיקסר ולהקציף (יש להיזהר מהקצפת יתר ).

 

חומרים לקצפת:

2  שמנת מתוקה (קרה  ששהתה לפחות 1/2 שעה בהקפאה לפני ההקצפה)

2  כפות סוכר

2  שקיות סוכר וניל

 

אופן ההכנה:

לנער היטב את השמנת לשים בקערת מיקסר להקציף, תוך כדי הקצפה להוסיף את הסוכר והסוכר וניל עד לקצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר שהשמנת לא תתפרק.

 

חומרים נוספים:

1  קופסת מלית דובדבנים אדומות של פוליבה או אחר

1/2  כוס ליקר דובדבנים מהול ברבע כוס מים

 כ-12-15 דובדבנים אדומות מסוכרות לקישוט

50  גרם שוקולד מריר לגירוד

 

ההרכבה:

לחתוך את העוגה ל-3, לטבול מברשת בליקר ולהרטיב חלק אחד, למרוח 1/2 ממלית הדובדבנים, מעל למרוח 1/2 מהקרם פריזאי, להניח חלק שני לחזור

על אותן פעולות, להבריש בליקר שנותר את החלק השלישי ולהניח מעל, למרוח חלק מהקצפת על פני העוגה ובדפנות ליישר עם פלטה, אם יש לכם פלסטיק משונן או אחר לעבור איתו על הדפנות המצופות בקצפת זה נותן קישוט יפה, למלא שק זילוף בקצפת שנותרה ולזלף מסביב לעוגה למעלה,

להניח דובדבנים על כל תלולית, להמיס את השוקולד כ-30 שניות במיקרו ובפומפייה על הצד הגדול לגרד את השוקולד במרכז לכסות את כל החלק הפנימי (ראה תמונה).

 

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם