מציות מרוקאיות (ררייף)
חומרים:
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
כוס וחצי מים/מיץ תפוזים
3 שקיות אבקת אפיה
2 כפות גדושות סומסום לבן
2 כפות אניס טחון
2 כפות קצח
700 גרם קמח
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לקערה ואת הקמח בהדרגה, ללוש לבצק לא קשה, לתת לנוח כ-10 דקות,
לחלק למס' כדורים, לרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק, ליישר את הצדדים בגלגלת חיתוך
מיוחדת לכך שיתקבל מלבן.
לחתוך לריבועים, לעבור עם גלגלת מיוחדת למיציות (זררה) לאורך כל ריבוע, להניח על נייר אפיה,
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להשחמה יפה.
הצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|