x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

                                                

לחמניות בית (פטי פאן) הכי מוצלחות שיש

חומרים:
1 קילו קמח

3/4 כוס שמן
2 כפות שמרים
1/2 כוס יין לבן

1/2 כוס סוכר

כף מלח (בהריון)

3 כוסות מים פושרים בערך

 

למריחה

2 חלמונים                                                                                            1 כף מים

כף שמן

חופן סומסום לבן

 

אופן ההכנה:

ללוש את כל חומרי הבצק היטב מס' דקות, הבצק חייב להיות רך ולא מוצק. להכניס את הקערה לשקית ניילון גדולה לקשור ולתת לתפוח. לחזור על פעולת הלישה וההתפחה עוד פעמיים. לאחר מכן לחלק ל-18 כדורים שווים, לעצב ולכדרר כל כדור היטב עד ליצירת כדור חלק ויפה, להניח על משטח טיפה מקומח למנוחה של 5 דקות, לרדד במערוך כל כדור לעלה בינוני ולגלגל  לרולדה, לעשות מעין קשירה מעט רופפת.

 

להניח כל 9 בתבנית על נייר אפייה, להתפיח כשעה. לערבב היטב את הבלילה ולמרוח על הלחמניות, לפזר סומסום. ולהמשיך להתפיח לפחות עוד שעתיים.

בחורף אני מתפיחה גם 5 שעות.

 

להכניס לתנור שחומם מראש לאפות על החום המקסימלי בתנור כ-10 דקות או עד להזהבה שחומה. (תיזהרו לא לשכוח להוציא בזמן!).

הערה: ההתפחה הרבה גורמת ללחמניות להיות קלילות ואווריריות גם לאחר מס' ימים. נ.ב. ניתן להקפיא זה נשמר מצויין.

 

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

1/2 חבילת שמרית טרייה בקיץ (בחורף חבילה)


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם