מרק אפונה יבשה
1 כוס אפונה ירוקה יבשה
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים
3 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות
3-4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
מס' חתיכות בשר (כתף או שריר)
15 כוסות מים
חופן אטריות שקופות דקות
1 כנף עוף לטעם
20 עלי כוסברה טרייה קצוצה
כף מרק עוף אמיתי
כפית מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
להכניס לסיר את המים , בשרים, תפוחי אדמה, גזר, בצל וסלרי, לכסות ולבשל עד שהבשר רך.
לאחר הבישול יש להוציא את הבשרים ולהניחם בצד, למעוך במועך מחורר את כל הירקות היטב ולהחזיר את הבשר לסיר.
להוסיף את התבלינים, את הכוסברה הקצוצה ולבשל עוד כ-15 דקות נוספות.
לכבות את האש ולהוסיף את האטריות. (האטריות לא זקוקות לבישול הם ייתרכחו מהמרק הרותח).
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|