x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

קוסקוס מתוק:

 

 

http://lioraskitchen.koral.co.il/IOS/Users/lioraskitchen.koral.co.il/NewsNetIcons/7569811414.jpg

 

הערה:

קוסקוס מתוק (לא בשרי) מתאים במיוחד לאירועים חגיגיים.

מאכל זה דורש מעט עבודה והשקעה אך התוצאות מצדיקות את ההשקעה.

במקור מאכל זה הוא בשרי החומוס מתבשל עם הבצל ובשר צלעות, אני הכנתי ללא בשר וזה היה מצוין.

 

חומרים:

 קילו קוסקוס מוכן (ראה מתכון להכנת קוסקוס)

 כוס וחצי חומוס יבש מושרה במים ללילה

10 כוסות מים

בצלים קצוצים

4  בצלים קצוצים ומטוגנים

250  גרם שזיפים  שחורים ללא חרצנים

1 כוס שקדים קלופים וטחונים גס

2  כוסות שקדים חלוטים קלופים וחצויים

250  גרם צימוקים ללא חרצנים

3/4  כוס סוכר

2 כפות קינמון 

  1קילו דלעת עם הקליפה חתוכה לקוביות

4  גזרים גדולים חתוכים לאורך או לעיגולים

 מלח

 פלפל

 זעפרן ואם אין אז כורכום

 

  • אופן ההכנה:

  • להכין קוסקוס (ראה מתכון) הכנת קוסקוס, או קוסקוס מוכן לפי הוראות על הקופסה.

  • לערבב את הבצל עם הקוסקוס, הסוכר, הקינמון והשקדים הטחונים,להוסיף מלח, פלפל, זעפרן מדולל בטיפה מים חמים. להניח בכלי גדול ועמוק מעט.

     

  • לבשל את החומוס עם 2 הבצלים הקצוצים עד שהחומוס יהיה רך.

  • להוסיף את הדלעת והגזר ולהמשיך לבשל עד שהגזר יתבשל את הדלעת לא לבשל מידי משום שיש לטגנה.

  •  

  • לטגן בשמן מעט עמוק את השקדים, לאחר מכן את הצימוקים, השזיפים, הדלעתלאחר מכן את הגזר לאחר טיגון הצימוקים והשזיפים, להניחם בחלק העליון של סיר אידוי הקוסקוס לאידוי של 10 דקות.

 

הרכבת הקוסקוס:

לאחר שהנחנו את הסולת בכלי , יש להרטיבו עם מי החומוס, להניח את החומוס מעל, את הדלעת והגזר, לפזר עוד מעט סוכר וקינמון, לסדר יפה את השקדים המטוגנים, הצימוקים והשזיפים, להכניס לתנור שחומם מראש ל-15 דקות בחום גבוהה.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן 

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם