x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

סהרוני בצק עלים במילוי מרציפן ביתי 

חומרים:

 500 גרם מרציפן ביתי (ראה מתכון)

 

מתכון לבצק עלים ביתי

קילו קמח

8 כפות חומץ

8 כפות שמן

3 כוסות פחות רבע מים (כוס למדידה שלי היא כדוגמת כוס לשתיה קלה חד פעמית)

כף מלח

3  מרגרינות  (רצוי עם חמאה זה הרבה יותר טעים)

 

אופן ההכנה:

ללוש את כול חומרי הבצק היטב חוץ מהמרגרינה, לחלק ל-3 כדורים שווים, ליצור כדורים  יפים ולתת לנוח 10 דקות.

לרדד כול כדור על משטח מקומח היטב גדול ככול האפשר,  למרוח את המרגרינה על כול המשטח

ולקפל ל-4 באופן כזה:

 

להביא את החצי מצד ימין לאמצע, להניח עליו את החצי מצד שמאל,

לקפל לאמצע את החלק התחתון, לקפל לאמצע את החלק העליון ולסגור כמו ספר,

 להניח בשקית ניילון ל-3- שעות לפחות

 

להוציא מהמקרר לרדד שוב היטב על משטח מקומח ולקפל באותו אופן עוד פעמיים בהפרש של 3 שעות בין קיפול לקיפול רק שהפעם ללא מרגרינה.

אחרי שהבצק נח לפחות לילה במקרר ניתן להקפיאו ולהוציא לפי הצורך

 

 

אופן ההכנה:

לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק לרדד על משטח מקומח דק, לחתוך בסכין לארבע משולשים שווים, לחתוך כול משולש ל-3 , להניח נקניקיה שקדים בצד הרחב של המשולש ולגלגל עד הסוף נוצר סהרון,

להניח על נייר אפיה, לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב - לא להשחים.

 

כשהעוגיות מתקררות היטב לפזר אבקת סוכר.

 

 

היות ובצק עלים לא נשאר קרנצ'י לאורך ימים ובודאי לא בקיץ, רצוי לא לנפות אבקת סוכר מראש על כול העוגיות, הערה: עוגיות שאיבדו מהקרנצ'יות שלהם, פשוט להכניס לתנור מחומם למס' דקות לקרר ולפזר אבקת סוכר

.

הכנת מרציפן ביתי


          

 

(מתכון זה הוא הבסיס לכל העוגיות המרוקאיות)

 

 

1 ק"ג שקדים (לבקש את הסוג הזול  יותר)

 

3/4 ק"ג סוכר

 

גרידה מלימון אחד

 

תמצית שקדים

 

 

 

אופן ההכנה:

 

 להניח את השקדים בקערה לשפוך עליהם מים רותחים שיכסו את השקדים,  להשרות שעה עד שהמים מתקררים היטב, לסנן את המים ולחזור שוב על אותה פעולה (שיטה זו מבטיחה קילוף מהיר של השקדים).

 

 

 

לקלף, לייבש במגבת נקייה, לטחון במכונת בשר חשמלית, פעמיים: פעם ראשונה ללא סוכר,

 

פעם שנייה להוסיף את הסוכר ללוש היטב עם הידיים שהסוכר ייספג היטב בשקדים ולטחון שוב.

 

 להוסיף את גרידת הלימון ותמצית שקדים וללוש שוב.

 

 

 

לחלק 430 גרם בכול שקית לשטח ולהניח במקרר במקום הקר ביותר עד השימוש (אין צורך להקפיא).  נשמר למס' חודשים הערה: אם מתכוונים לשמור לתקופה ארוכה ולא משתמשים במיידי רצוי מאוד  לעטוף את השקיות בנייר כסף עבה על מנת למנוע ספיגת טעמי לוואי מהמקרר. 

 

 

 

 

בהצלחה רבה!  ליאורה-ליליאן

 

 

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם