x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוגת גבינה חגיגית לשבועות

 

 

       

          

             

  

חומרים לטורט (בסיס):  (תבנית קפיצית עגולה 28)

6 ביצים

כוס ורבע סוכר

6 כפות קמח

1 שקית אבקת אפיה

2 כפות שמן

כף מים רותחים

1 קופסה שימורים 850 גרם משמש

3 כפות ריבת משמש (רצוי 777 או כל סוג טוב אחר)

 

חומרים למילוי:

500 גרם גבינה 5%

2 שמנת מתוקה

כוס ורבע סוכר

27 גרם ז'לטין

כוס מים

2 כפות ליקר קירסאו או תפוזים

1 כף תמצית וניל

3 ביצים

כף מים רותחים

 

חומרים לציפוי:

1 שמנת מתוקה

דובדבנים מסוכרים

10 משמשים נוספים מקופסת שימורים

2 שקיות סוכר וניל

 

אופן הכנת הטורט:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים היטב עם מחצית הסוכר,

להעביר לקערה אחרת, להוסיף את החלמונים לקערת המיקסר יחד עם כף המים הרותחים ומחצית הסוכר הנותרת,

להקציף היטב עד לקבלת קצף בהיר,

להוסיף את הקמח, שמן, ואפיה, לערבב היטב שלא ישארו גושים, להוסיף את החלבונים לעיסה בתנועות עטיפה.

לרפד 2 תבניות תנור בנייר אפיה ולחלק את העיסה ל-2 התבניות, לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ-15 דקות לא (להשחים),

להוציא מהתנור לצנן כ-3 דקות ולגלגל יחד עם הנייר לעיצוב הרולדה.

לסנן את הנוזלים מהמשמש להעביר למעבד מזון ולטחון גס, ע"י לחיצה שחרור לחיצה שחרור, לחמם את הריבה כ-30 שניות במיקרו

ולערבב היטב עם המשמש,

לפתוח את הרולדות מהגלגול אך להשאיר את הנייר למרוח את המשמש עם הריבה בצורה שווה ולגלגל בחזרה, להניח ללילה במקרר,

זה מרטיב אותם מעט וגורם להם להיחתך טוב יותר.

למחרת לחתוך את הרולדות לפרוסות של 1 ס"מ בערך (ראה תמונה), לרפד קודם את הדפנות של התבנית ולאחר מכן את הבסיס להדק היטב.

הערה:(משתמשים ברולדה ורבע בערך).

 

אופן הכנת המילוי:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים היטב עם מחצית הסוכר ולהעביר

לקערה אחרת, בקערת המיקסר להוסיף את החלמונים עם הסוכר הנותר, והמים הרותחים להקציף היטב,

להוסיף לחלמונים את שאר החומרים ובתנועות עטיפה

לאחד עם החלבונים, להכניס את השמנת המתוקה לפריז ל-10 דקות, לנער היטב

את הקופסאות ולהקציף עם הסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב. לאחד עם שאר

העיסה.

לערבב את המים והג'לטין להניח על האש  (בשום פנים לא להרתיח), לערבב

עד שהז'לטין נמס היטב לצנן ולהוסיף לתערובת הגבינה.

לשפוך את כל העיסה לתוך התבנית המרופדת ברולדות ולהכניס להקפאה של 3 שעות לפחות,

לשחרר עם סכין את הדפנות ולהעביר לצלחת הגשה.

 

אופן הכנת הציפוי:

לקרר את השמנת המתוקה היטב בפריז ל-10 דקות, לנער ולהקציף עם הסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב, לקשט תלוליות מסביב לעוגה,

לקשט במשמשים ודובדבנים.(ראה תמונה).

 

בהצלחה רבה ליאורה-ליליאן

  

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם