x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

קונוס מבצק סומסום

 

 

 

 

חומרים לבצק:

כוסות קמח

כוס סומסום לבן

1/2  כוס שמן

1/2  כוס מים +

 קורט מלח

1  שקית סוכר וניל

 גרד מחצי לימון

 שמן עמוק לטיגון

 

חומרים למילוי:

4  תמרים קצוצים

4  משמשים יבשים קצוצים

 חופן שקדים קלויים וקצוצים

 חופן פיסטוק קלוי וקצוץ

1/2 כוס סומסום לבן קלוי

 כפית קינמון

3-4  כפות דבש ביתי צמיגי (ראה מתכון)

50 גרם שבבי שקדים מולבנים קלויים מעט

 

 

 

אופן הכנת הקונוסים:

1 ללוש היטב את חומרי הבצק, לחלק ל-8 כדורים שווים, לרדד על משטח   מקומח כל עלה   לעובי 1/2 ס"מ לחתוך ל-5 רצועות.

 

2 ללפף כול רצועה על קונוס  ממתכת, מתחילים מחלקו העליון (שפיץ) כלפי מטה עד האמצע,

     במידה ורוצים קונוסים גדולים יותר מלפפים רצועות ארוכות יותר ומגלגלים  עד הסוף.

 

 3.  לטגן יחד עם הקונוס בשמן שחומם מראש על אש נמוכה גבוהה לפי הצורך (לשחק עם האש פעם גבוהה פעם נמוך)

      עד לקבלת גוון חום בהיר, לטבול בדבש כשהוא חם וצמיגי.

 

אופן הכנת המילוי:

לערבב את כול חומרי המילוי (חוץ משבבי השקדים), עם מעט דבש ביתי אפשר לדלל עם מעט עם מים אם יש צורך.

 

למלא את הקונוסים בנדיבות עד הסוף, לטבול את פני הקונוס

בדבש שנותר, ולצפות בשבבי שקדים

 

בהצלחה רבה! ליאורה 

 

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם