x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

תות שדה , ג'לי וקצפת

 

 

חומרים לטורט: (תבנית מלבנית בינונית)

4  ביצים

3/4  כוס סוכר

1/2  שקית אבקת אפיה

2  כפות שמן

4  כפות קמח גדושות

 

חומרים לקרם פטיסייר:

2  כוסות חלב

2  חלמונים

1/2  כוס סוכר

2  כפיות קורנפלור

2  סוכר וניל

 כפית תמצית וניל

 

ציפוי :

2  סלסלות תות שדה יפות, שטופות היטב וחצויות  ל-2, מעורבבות עם 2 כפות סוכר שנחו לפחות 1/4 שעה בסוכר.

 

 2 שמנת מתוקה, לקרר בפריז ל-10 דקות לפחות, לנער היטב ולהקציף עם 2 שקיות סוכר וניל וכף סוכר עד לקצפת יציבה.

 

1  שקית ג'לי בטעם תות שדה, לערבב עם 2 כוסות מים רותחים היטב.

 

אופן הכנת הטורט:

להכניס את הביצים למיקסר, תוך כדי הקצפה להוסיף את הסוכר בהדרגה להקציף עד לקבלת קצף בהיר ויציב מאוד.

להוסיף את שאר החומרים לערבב היטב, לשפוך את העיסה לתבנית משומנת. לאפות כ-10-15 דקות.

 

אופן הכנת קרם פטיסייר:

לשים בכלי 1 כוס  חלב, את הסוכר וניל,  ו-1/2 כוס סוכר, להביא לרתיחה,

בכלי נפרד לשים את הכוס חלב השנייה, את החלמונים ואת הקורנפלור, לערבב היטב שלא יישארו גושים, להוסיף לחלב הרותח בהדרגה, לערבב כול הזמן עד

שהקרם יסמיך , לצנן.

 

הרכבת העוגה:

לחצות בזהירות את הטורט,  למרוח את הקרם פטיסייר על החלק התחתון להניח מעל את החלק השני, מעל לסדר את התות בצורת קשקשים, לשפוך את הג'לי החם אך לא רותח, להטות את התבנית לכול הצדדים שהג'לי יכסה את

התותים ולצנן.

להכניס את הקצפת לשקית זילוף לקשט בצדדים ולהמשיך פנימה כמה שהקרם יספיק.

 

בהצלחה רבה! ליאורה

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם