x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

פיצה איטלקית

 

לפיצה עגולה ממוצעת גודל תבנית 28-30 בערך) ואם יש אבן שמוט מיוחדת לפיצה עוד יותר טוב

 

חומרים לבצק:

2  כוסות קמח

 1 כפית מלח שטוחה

2  כפות שמן זית

15  גרם שמרית

3/4  כוס מים פושרים

 

מילוי:

5  עגבניות בינונית מקולפות וחתוכות

3  שיני שום

 מעט בזיליקום טרי / או 3-4 קוביות קפואות

 מעט מלח

 פלפל שחור

2-3  כפות שמן זית

 כף רסק עגבניות

 

ציפוי:

גבינת עמק מגורדת+מוצרלה

זיתים ירוקים חתוכים

 

אופן הכנת הבצק:

ללוש היטב את חומרי הבצק ולכסות להתפחה, לאחר ההתפחה ללוש שוב ולהניח להתפחה שנייה (מומלץ(.

 

אופן הכנת המילוי:

להוסיף לסיר את העגבניות, השום והבזיליקום, לבשל עם מכסה ומדי פעם לפתוח ולרסק עם מזלג, לאחר מכן  להוסיף רסק, מלח, פלפל והשמן זית, לבשל עוד מס' דקות ולצנן.

 

אופן ההכנה:

אם משתמשים באבן שמוט תקראו את ההוראות המצורפות.

אם הולכים על תבנית רגילה, לשמן היטב, לרדד את הבצק על משטח מקומח היטב לעיגול בגודל התבנית להניח על התבנית.

 

למרוח את הרוטב להוסיף זיתים חתוכים ותערובת הגבינות, להכניס לתנור שחומם מראש לאפות כמה שיותר קרוב לרצפת התנור עד שהבצק מקבל

צבע חום בהיר

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


 

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם